Blog

No post found

Projecties

“Wat je van een ander vindt mag je aan jezelf geven”

Mensen/kinderen en dieren zijn onze spiegels. Zij weerspiegelen in ons wat wij graag zouden willen voor onszelf of wat geheeld mag worden in onszelf. Andere mensen kunnen je triggeren waardoor je een emotie ervaart zoals, vreugde, liefde, angst, boosheid en verdriet. Deze triggers raken een stuk in jou wat aandacht vraagt en aandacht nodig heeft.
In plaats van te spreken over schuld naar de ander kun je gaan kijken en voelen waarom iemand jou precies raakt. Dit zorgt voor bewustwording in jezelf zodat je gaat ervaren, voelen en leren wat de trigger je wilt vertellen. Door hier naar durven te gaan kijken, naar jezelf en te voelen waarom, kun je de trigger oplossen en jezelf opruimen. Zo los je voor jezelf op en creeer je ruimte voor beiden zonder botsing en schuld.

Hoe doe je dat met emoties?
Zodra je zegt dat iets er niet mag zijn krijg je weerstand. Zodra iets er mag zijn krijg je ruimte. Dit werkt zo ook met triggers. Wegstoppen of er iets van vinden geeft weerstand en triggers, de emotie er laten zijn geeft ruimte om op te lossen en te helen. Als een emotie er mag zijn zonder dat je er wat van vindt word de emotie lichter in jezelf. Je hoeft er alleen maar naar te kijken en te voelen. Dit is heel spannend, de weg naar jezelf toe is durven, willen en het jezelf geven en gunnen. Alle emoties mogen gevoeld worden, zij vertellen je iets op je pad. Zodra je alleen maar in vreugde wilt leven en de rest wegstopt of een ander de schuld geeft verberg je veel weerstand in je lichaam en geest. Dit gaat op den duur klachten veroorzaken. Jouw lichaam en geest gaan signalen geven om dit op te lossen en te helen. Help jezelf door er naar te kijken, wat wil het me zeggen?

Voorbeeld:
Een moeder bleef bij haar baby zitten zodat ze niet alleen en eenzaam in slaap zou vallen. Dit werd een steeds langer proces elke avond. Tot dat er naast de onmacht ook frustratie en boosheid kwamen.
De trigger in dit verhaal zat hem in de eenzaamheid die de moeder zelf als kind ervaren heeft en niet wil meegeven aan haar baby. De baby spiegelt de moeder door exact het zelfde te reageren in emoties. Vanaf het moment dat de realisatie kwam van de trigger kon het heelproces beginnen. De baby werd daarin rustiger en ging slapen, alleen. Alleen slapen maar in liefdevolle verbinding met haar moeder.

Ook is het zo dat een trigger je iets kan vertellen over iets wat je jezelf mag geven zoals bijvoorbeeld liefde, eigenwaarde, grenzen, acceptatie etc. Als je dit weet kun je weer het doorvoelen van de onderliggende emotie toepassen en jezelf helen en in balans brengen. Elke trigger is anders en weerspiegelt een gevoel, ervaring en emotie.

Voorbeeld:
Ik vind dat hij al mijn tijd in beslag neemt / hij neemt al mijn tijd in beslag – dat voelt (trigger) vervelend en krap in je eigen ruimte.
Zodra je het gaat omdraaien naar:
Ik vind dat ik hem al mijn tijd in beslag laat nemen dan zie je dat je grenzen in jezelf mag gaan stellen en de schuld die je aan de ander gaf kan oplossen in jezelf. Zodra jij nee zegt is er een grens in jouw eigen tijd en ruimte.

Door wat je vindt van een ander te veranderen naar ‘ik’ (vind), kun je beginnen met het ontdekken van de aard van je triggers.

Het leven is als een spiraal, ervaringen blijven op je pad komen om te voelen en leren. Loop je van iets weg of stop je iets weg in jezelf, dan blijven ervaringen op je pad komen die dat stukje in jou triggeren. Elke keer dat een nieuwe ervaring dezelfde triggers triggert is een moment om te mogen helen.

“Spiegel in liefde naar jezelf toe, zonder oordeel en heel jezelf”
Jezelf zijn

zie jezelf
hoor jezelf
hou van jezelf

verwacht niks
en geef alles
eerst aan jezelf
dan aan de ander

oogst en deel
als vanzelf
vanuit jezelf

wie ben jij
wie wil jij zijn
ben jezelf
dat kun jij

ben niet bang
zet de stap
geef je zelf
wat je nodig hebt

wat een ander vindt is niet belangrijk
geef een voorbeeld
en kies voor jezelf

laat jezelf zien
laat jezelf horen
aan jezelf

“je bent goed zoals je bent”


Gezien worden…

hoe zie jij jezelf
zie jij jezelf
wat vind je van jou

hoe voel jij jezelf
voel jij
hoe voelt dat nou

hou je van jezelf
hou je van
hoe voelt dat dan

durf je te kijken
naar jezelf
wat zie je dan

durf je te voelen
hoe je voelt
wat voel je dan

durf je te houden
van jezelf
hoe voelt dat dan

“je mag er zijn”


Het leven

het leven mag gevoeld worden
het leven wil gevoeld worden
alles mag er zijn
ook jij!

het leven wil ervaren
ervaringen zijn het leven
jij mag ervaren
in alles wat goed voelt voor jou

het leven is een stroom
de stroom van het leven
laat je meenemen
en vergeet je keuze niet

het leven is verschil
verschil mag er zijn
om te leren
hoe het anders kan zijn

het leven zit in jou
jij bent het leven
leef je leven
en vertrouw

“zomaar”


error: Content is protected !!