Overgave
Ik zit in een stuk overgave de afgelopen weken. Mijn hoofd vindt daar wat van soms en dat is oké. Gedachtes passeren, ik pik eruit wat ik nodig heb voor mezelf. Emoties stromen door en er is veel kippenvel (integreren/loslaten/afstemmen).

Ik ben voor mezelf een nieuw programma begonnen. Elk jaar komt er iets op mijn pad en dan voel ik ‘Yes it’s time’. Heel leuk om te doen en echt super leerzaam, want er komt weer meer verdieping in mezelf. Wat ik het allerleukste vind: mezelf steeds ontdekken, loslaten en meer en meer mezelf zijn.

Eerst waren dat vooral specifieke cursussen/opleidingen zoals Kinesiologie en traumaverwerking, maar nu vooral echt voor mezelf. Businesscoaching voor een goede basis voor mijn bedrijf, schrijfcoaching om te leren hoe dat nou allemaal werkt om blogs te schrijven en een boek, video marketing… en oh wat is dat gaaf om te doen! Check hier mijn YouTube kanaal https://www.youtube.com/@Yvonne_DeReflectiecoach wat ik aan het bouwen ben.

Dat doe ik, omdat ik dat zelf heel leuk vind, ik hou van dingen bouwen. Vooral bouwen voor mezelf om meer vrijheid te creëren, wat begint van binnenuit. Niet omdat ik dat ‘moet’, om er voor te zorgen dat…. Nee dat is werken vanuit de mind: als ik die opleiding volg dan ben ik gelukkig… als ik die relatie heb, ben ik gelukkig. Helaas nee, zo werkt het niet. Je hebt een basis in jezelf nodig waarin je gelukkig bent, en dan kun je dat gaan delen om je heen. En nee, je hoeft niet geheeld te zijn, voordat je dat kunt realiseren, wat je tegenwoordig veel leest en ziet.
Je bent nooit uitgeheeld.
Zou een beetje zonde zijn als je jouw leven doorbrengt met de overtuiging dat je eerst van alles moet doen.

Jouw eigen energie vinden
Start met een kleine bodem onder je eigen voeten, die echt van jou is en van niemand anders.
Hoe je dat weet, dat je echt jouw eigen bodem monteert, daar heb je bewustwording voor nodig en een groot deel aan energiewerk. Waarom? Omdat je anders niet bewust bent op welke energie jij jouw leven leeft; van je ouders, je partner, je buurvrouw, noem maar op. Je moet weten op welke energie jij zit en leren voelen hoe jouw energie, jouw hart, thuis in jezelf voelt. Vanuit daar kun je ook alleen creëren en manifesteren.
Alle lessen leiden daar naar toe. Dus je zou kunnen zeggen: ik kom er dan vanzelf. Dat kan, als je zover bent dat je je eigen patronen begint te herkennen en bewust wordt van waarom jouw leven gaat zoals het gaat. Ik zou het zeker doen, de leukste reis op aarde is naar jezelf toe 😉.

Mijn geluksmoment, wat is de jouwe?
Maar even terug naar het moraal van deze week. Wat doe jij voor jezelf? Of doe jij alles alleen voor de ander, of voor jezelf met uitgangspunt voor de ander?
Heel belangrijk! Daarom deze blog, je denkt misschien van ja maar Yvonne de programma’s die je volgt, leiden tot… ja dat klopt, maar er is een belangrijk verschil. Ik volg ze omdat ik dit als eerste 100% voor mezelf wil leren. Omdat ik dat leuk vind en mijn hart daar van gaat zingen. Zonder dat ik als eerste denk aan een uitkomst voor mijn bedrijf. Zo wordt het geen ‘moetje’ maar passie! En dat voel ik elke dag en dat is een geluksmoment, doen waar ik blij van word!

Dus waar word jij blij van?
Ik word blij van: zingen, dansen, ondernemen, het moederschap en samen met Sam de wereld ontdekken, bouwen, lachen, verbinden, alleen zijn, samen zijn, niks doen, in de natuur zijn… maar vooral word ik blij van mezelf te zijn.

Ik zorg ook dat ik elke dag iets van mijn eigen ‘Be list’ doe, elke dag iets waar ik blij van word. Dat trekt namelijk de hele dag, de hele week door. Ook al is er de afgelopen weken een intens proces in mij bezig met de nodige tranen, ik voel me happy in mijn hart en het verdriet wat soms met vlagen komt, kan en mag er zijn. Daar is ruimte voor en dat kan naast elkaar. Dat maakt me ook weer blij dat dat zo kan, zonder overspoeld te worden. En wanneer het wel heel intens wordt, vraag ik steun en hulp bij een paar dierbare mensen om mij heen, om even te delen wat ik ervaar.
Hoe mooi is dat ook weer dat dat kan!
Ik kan dat aan mezelf geven, en daarom ook aan jou!

Voor een opdracht van het nieuwe programma wat ik volg was de vraag, wat mij uniek maakt. En ik kreeg een heel mooi antwoord van iemand:

“Oké, wat ik vind dat jou uniek maakt, is dat je geen oordeel hebt. Dat je vraagt, zonder dat de ander het gevoel heeft daar verkeerd op te kunnen antwoorden. Dat je echt jezelf kunt zijn bij jou en dat je de ander ook echt ziet. En niet zoals je zou willen dat diegene is, of zou vinden dat diegene zou moeten zijn. Gewoon zoals hij/zij is en van daaruit kijken wat voor hem/haar de mogelijkheden zijn om te ontwikkelen. Niet volgens een structuur in een boekje (waar niemand in past), maar op de persoon. Tenminste, dat is hoe het op mij overkomt. En dat is iets wat niet zoveel mensen kunnen. Je voelt je bij een therapeut al gauw de mindere. Jij gaat naast iemand staan en loopt mee, kijkt mee, geeft opties, maar laat ze zelf lopen.”

Wat maakt jou uniek? En waar zou je nog aan willen werken?
Want ik denk dat je best zoiets hebt in jezelf van, oh het zou fijn zijn als mensen zo met mij om zouden gaan. Begin bij jezelf, jij bent bewust, en jij bent het voorbeeld!

Oefening:

  • Schrijf eens op waar jij blij van wordt, kleine dingen zoals ik hierboven heb beschreven.
  • Ga elke dag 1 of 2 dingen van dit lijstje doen
  • Wat maakt jou uniek? Wie ben jij echt diep van binnen onder alle angst?
  • Geniet ervan ♥ 

Leer, ben nieuwsgierig en geniet!

Liefs,

Yvonne van Alphen