Ja lieve lezers, de kerst komt er weer aan! Wat een gezelligheid, of misschien eenzaamheid en gedoe?

Om met de deur in huis te vallen… wat is jouw eerste reactie en gevoel eigenlijk rondom kerst? Dan weet je gelijk hoe je de kerst in gaat stappen.

  • Lekkere vrije dagen?
  • Oh jakkie netjes aankleden en gedoe, ik trek liever mijn huispak aan
  • Duurt lang en veel mensen over de vloer, wil ik dit wel met deze mensen? Moet dat?
  • Gezellig samenzijn met dierbaren

Wat komt er bij jou op?

Ik vind het altijd interessant en leuk dat wanneer ik met cliënten werk en de kerst komt eraan, om dan te kijken naar wat er allemaal gebeurt. En vooral, hoeveel dingen gaan ze doen die ze eigenlijk niet willen!

De kerst spiegelt jou
Rondom de feestdagen vind ik het de ultieme check voor jezelf om te kijken of jij je zelfs DAN nog aan je eigen afspraken en grenzen kunt houden.
En als je het omdraait van hey… kerst is samenzijn dus dat moet… naar ja kerst is warm en een liefdevolle tijd… is het daarom juist niet fijn en eerlijk om echt te doen wat jij verlangt met de mensen waarmee jij echt wilt verbinden en samen zijn?

  • Hoelang wil je samen tijd spenderen? De hele dag, avond? Wat voelt goed?
  • Wil jij wel met deze groep mensen samen zijn?
  • Wil jij liever alleen zijn, of wil je liever samen zijn?
  • Welke dag wil je wat doen en hoe lang wil je daar tijd aan besteden?

Doe het anders!
Mijn vraag aan jou is om echt jezelf te volgen, qua tijd en ruimte. Dus niet omdat het zo hoort en moet. Nee, dat is toch zonde van je tijd!

Voor mij gaat het erom dat ik met mensen ben waar ik bij wil zijn. Als daar dan gezien de jaren wat meer mensen bij aanschuiven, prima. Maar elk jaar voel ik en bepaal ik hoe ik mijn dagen wil invullen. Ja soms zijn er mensen dan teleurgesteld, jammer dan. Dat mag. Maar niet ten koste van mijn energie, tijd en ruimte.
Nu verbind ik graag en vind ik het fijn met mensen om mij heen, maar ik heb ook altijd een grote behoefte aan tijd alleen, stilte en rust. Dat heb ik nodig.

Wat heb jij nodig?

Het hoeft niet anders, maar denk even na voor jezelf
Wat ik van je vraag 😉 is om gewoon eens na te denken in hoeverre jij op de automatische kerstpiloot staat en of dat allemaal wel resoneert met wat jij wilt. Want als je zegt, ja maar dat kan die twee dagen wel. Dan kan dat daarna ook nog 150 dagen. Of je moet jezelf en jouw grenzen zo goed kennen. Als dat zo is, super!

Ik wens jou hele fijne dagen, elke dag. Dat mag komen voor jou waarnaar jij verlangt. Dat het leven je mag brengen naar jezelf toe, zodat jij je thuis voelt, warm in jezelf hier op aarde. Waardoor jij je eigen kerstlichtje bent van binnenuit naar buiten en zo iedereen om jou heen ook verlicht en verwarmt.

Klik hieronder op de video voor een cadeautje van mij voor jou.

Liefs,

Yvonne van Alphen