Ik zie de pijn in haar ogen, zoekende, maar waarnaar weet ze niet. Ik voel een eenzaam gevoel bij haar en de behoefte om zich niet meer alleen te voelen. Ze vraagt zich af wat ze hier komt doen en waarom ze zo anders is dan de mensen om haar heen. Wie is ze eigenlijk?
Ze weet haar naam, ze kan zien hoe ze eruit ziet, maar daar onder in haar lichaam, in haar hart bruist een verlangen. Het verlangen van haar ziel.
Waar ze vroeger zichzelf liet passeren en over zich heen liet lopen, bruist nu een gevoel diep van binnen dat ze thuis wil komen. Veilig thuis in zichzelf. Ze wil van start, en gaat van start, ze kiest voor zichzelf, het is tijd! Voor zichzelf en voor haar kinderen.

En daar zat ze tegenover mij, haar eerste stappen zijn gezet, we gaan op reis…..

Die zoektocht op aarde… herkenbaar voor velen
Dit gevoel is zo herkenbaar. Ik zocht naar ‘iets’ tot ik een ons woog. Wat een omslagpunt was om juist naar binnen in mezelf te kijken. Mezelf vragen te stellen over wie ik eigenlijk was en ben.

Wat heb je daar voor nodig:

 1. De keuze om voor jezelf te kiezen
 2. Openheid en eerlijkheid naar jezelf
 3. Stap voor stap je hart volgen, luisteren naar je innerlijke stem die roept: jij mag er ook zijn, zijn zoals je bent!
 4. Actie: start ergens, de weg wijst zich vanzelf

“ Hoe kun je weten wat je wilt, als je niet weet wie je bent?”

Een aantal weken na de start van haar reis
Ik kom haar tegen… ja zegt ze. Ik was altijd zo druk en ik voel me nu zo rustig. Ik heb gewoon tijd over. Zelfs mijn buurvrouw zegt: Wat ben je rustig??? En nog iemand zegt…. Wat is er met jou gebeurd en ook met de kindjes, zo relaxed.
Ze glimlacht… ze zegt ja en dat alleen maar met de eerste oefening die ik van jou heb gekregen.

Ik weet hoe het werkt, maar ik ben nog verbaasd. Ik glimlach en zeg WAUW! Hoe mooi is dat, mijn hart wordt warm van blijdschap en ik geniet hiervan. Prachtig wanneer iemand echt wil en kleine stappen wil zetten voor zichzelf en dat er dan in zo’n korte tijd zoiets wonderlijks gebeurt!
Twee weken later zie ik haar weer. Ze zegt ja, mijn dochtertje slaapt sinds drie dagen weer in haar eigen bed. Mijn reactie: dat meen je! En weer die blijdschap en warmte in mijn hart.

Ik had een reading geschreven voor haar met de vraag over haar dochtertje. Er kwam een prachtig helder verhaal uit en omdat die verbinding gemaakt werd en bewust werd, veranderde de energie en veiligheid waardoor dit mogelijk was. Hoe bijzonder!

Ik kijk echt mega uit naar de rest van deze mooie reis want we zijn pas net begonnen!
En goed bezig lieve jij 😉!!

Wil je meer van zulke mooie verhalen lezen? Kijk gerust even hier www.solute-bewustwording.nl/ervaringen

Het is jouw leven!
Het zou toch zonde zijn dat wanneer je op je sterfbed ligt en bij jezelf denkt…. Jezus, waarom heb ik mijn eigen leven niet geleid en mezelf altijd maar aangepast aan ander mensen.
Ik vind dat zonde, been there, done that!
Het allermooiste is ontdekken wie jij bent en hoe je leert om gewoon jezelf te zijn onder al die lagen van conditionering. Wie ben jij, puur van jezelf? Zonder maskers en overlevingsinstincten?

Durf jij jezelf in de spiegel aan te kijken, en echt van jezelf te houden? Ik nu wel. Zo warm, maar daar kwam ik niet zomaar. Dat is een hele reis geweest. Een reis die velen willen maken en waarvan ze niet weten waar ze moeten beginnen.

Daarom schrijf ik in bijna al mijn blogs over mijn ervaringen en ervaringen van cliënten met daarbij een praktische oefening. Om te delen en een hart onder de riem te steken dat je niet alleen bent!

Ik houd van lekker simpel, het hoeft namelijk allemaal niet moeilijk en duur! Maar je moet het wel doen voor jezelf! Anders verandert er niks als je blijft doen wat je altijd deed. Maar dat hoef ik je niet te vertellen, dat weet je 😉

Bij deze, goed bezig en een warm hart voor iedereen die zijn best doet! En dat doen we allemaal, op onze manier.

Vandaag ook weer een oefening om jou bewuster te maken van jezelf. En wie snel denkt “ja maar ik weet toch wel wie ik ben” …. Dan is deze oefening zeker voor jou! 😉

Succes!

Oefening: Wie ben jij? Pak pen en papier en ga ontdekken wie jij ‘nu’ bent

 • Weet jij wie je bent?
  Hoe adem jij, hoe voelt jouw lichaam, fysiek, emotioneel, mentaal?
 • Weet jij hoe je met emoties omgaat?
  Boosheid, verdriet, onmacht, blijdschap, vreugde, rouw etc. Wat doe je dan precies?
 • Weet jij de donkere kanten van jezelf?
  Wat doe jij tijdens tegenslagen, triggers en in communicatie?
 • Wat zijn jouw triggers?
  Wat raakt jou en waarom?
 • Wat zijn jouw wonden en waar komen ze vandaan?
  Wat is herkenbaar van vroeger?
 • Wat vermijd je in jouw leven?
  Wat vindt je moeilijk in het leven? Waar loop je van weg?
 • Wat vind je leuk?
  Waar word jouw hart warm en blij van en waarom?
 • Welke maskers draag je in verschillende situaties?
  Kun jij in elke situatie met wie of waar dan ook jezelf zijn?
 • Wat is jouw waarheid?
  Wie ben jij en wie wil je zijn?

Wil jij graag op reis, aan jezelf werken maar vind je dat reuze spannend? Laten we samen eens kijken, dan help ik je even op weg. Het is oké, je bent veilig! Niks moet!
Ik zie je graag!

Liefs,

Yvonne van Alphen