Ik vroeg aan haar of ze wel eens iets voelt met de volle maan of nieuwe maan.

“nee geen idee eigenlijk, ben ik niet zo mee bezig. Afgelopen week was wel chaotisch” zei ze.

Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en ik dacht bij mezelf oké: Pluto naar Waterman en de volle maan Leeuw waren voor velen afgelopen twee weken erg intens. Als een marathon lopen. Oude patronen kwamen naar boven voor bewustwording en heling.

We zijn onderdeel van de natuur
Als je kijkt naar de winter: de blaadjes worden bruin en ze vallen van de bomen. De planten gaan in rust om zich klaar te maken voor de lente.
Wij mogen ook in rust gaan, maar dat doen de meesten niet. En dan denk ik bij mezelf, goh hoe zou dat nou toch komen, wanneer mensen verbaasd zijn dat er in de winter zoveel mensen ziek zijn en na maanden omvallen met een burn-out.

Ik vind dat niet zo gek 😉. En voor de vele lezers van mijn blog is dat waarschijnlijk ook geen nieuws meer. Maar wie weet kan ik je nog inspireren met deze blog en jou herinneren dat je goed voor jezelf mag zorgen, omdat je dat waard bent.

Hoe ver sta jij van de natuur af?
Dit alles doet me denken aan hoe ver we eigenlijk van de natuur af staan. Van onszelf ook! Ik weet nog dat toen ik kruidenleer en natuurgeneeskunde aan het studeren was dat ik dan vooraf voelde wat een kruid zou doen en wat voor werking het op mezelf in mijn lichaam zou hebben. Daarna las ik dan in mijn boek over de werking van het kruid. Het mooie was, dat wat ik voelde en daarna las, overeen kwam. Dat ik dacht “wauw, dat is gaaf dat ik dat zo kan voelen en zien!” Ik krijg er ook vaak beelden bij.
Hetzelfde met edelstenen. Voordat ik google erbij pakte, voelde ik bij elke steen wat voor ondersteuning deze kon geven en dan ook persoonlijk op mezelf of bij iemand die ernaar vroeg.
Ik was mijn eigen google, puur gewoon op mijn gevoel, mijn natuur.
Toen realiseerde ik me van jeetje wat staan veel mensen ver van onze natuur af, ver van zichzelf, hun hart en gevoel.

Hoe kun je dan überhaupt voelen wie je bent en wat je wil in dit leven? Standje automatische piloot door conditionering en maatschappij.

Hulp bij het helen
Terwijl de natuur zo helend is. De maan en alle energieën waarmee je kunt werken. Als je me kent, dan weet je dat ik er altijd wel bij zeg: ‘Er hangt altijd wat in de lucht, dat hoeft niet jouw hele dag te bepalen, nee jij bepaalt altijd!’, maar het is er wel en het raakt dingen aan in jouw wezen die gevoeld mogen worden.

Juist door dat voelen, dat door te laten stromen, maakt dat je de dag, de week, het leven door kan komen. Zonder alles op te slaan in je lichaam en uiteindelijk ziek te worden of te ontploffen.
Dat hebben we allemaal vroeger niet geleerd, om te gaan met emoties, om te gaan met pijn. Daarom ben ik ook hier, om jou daarin te helpen. Zodat je weer kunt gaan voelen wie je bent en kunt helen waardoor je kunt leven. Heerlijk fris en vol ruimte voor jezelf.

Door te voelen, kun je er zijn
Hoe kun je er anders zijn voor jezelf, en ook voor je kinderen? En als je geen kinderen hebt, hoe heel je jouw innerlijke kind als je niet kunt voelen? Dat gaat gewoonweg niet, en dat is zo zonde! Ja, je moet moedig zijn om die reis aan te gaan met jezelf, want het gaat ongemakkelijk worden, maar 10% ongemakkelijkheid levert 100% meer ruimte op elke keer als je weer een stukje heelt.
Ik ben van mezelf heel nieuwsgierig, die donkere stukken opruimen is gesneden koek na 15 jaar. Ik vind het spannender om te wennen aan de ruimte die het me geeft. Om mezelf zo vrij te voelen dat ik alles zelf kan bepalen en met mijn flow mee kan. Heerlijk is dat, maar soms wel een beetje spannend!

Hoe weet jij wat je nodig hebt als je niet kunt voelen? En als je voelt dat je iets nodig hebt, hoe weet je dan of dat een patroon is om ergens van te vluchten of dat het echt goed voor je is? Zoveel weet je gewoon niet, wanneer je jezelf niet kent en niet bewust bent van wat je doet en waarom je dat doet.

Dat maakt het leven ook weer zo interessant vind ik zelf. Wat een gave ontdekkingsreis! En ja ik kwam ook ooit eens van het punt… ik wil dit niet meer… kun je nagaan 😉!

Alle kleine beetjes helpen
En je hoeft het niet zo specifiek te kunnen voelen zoals ik kan, maar een klein beetje… zodat je jezelf weer voelt, jouw hart en wat je hier komt doen. Dat je voelt wat jij nodig hebt. Hoe fijn zou dat zijn? Jezelf lekker en vredig voelen in rust in je lijf.

Dat wanneer je bijvoorbeeld een baby hebt, je kunt voelen wat hij/zij nodig heeft en wat er bedoeld word wanneer hij/zij huilt. En zo hetzelfde als met je innerlijke kind in jezelf, die nog zoveel liefde en heling nodig heeft en staat te wachten op verbinding met jou.

Dat wens ik iedereen! Zichzelf weer voelen en verbinden. Thuiskomen in jezelf, zodat die zoektocht hier op aarde voorbij is voor je. Dat je gewoon kunt ‘zijn’ met jezelf, zoals ik.
Dat wens ik jou met alle liefde!

Vandaag geen oefening, gewoon alleen even mijn hart en gedachten gedeeld met jullie.

Video van het interview met De Videovakvrouw over je eigen leven leiden:

Liefs,

Yvonne van Alphen