Ik voel de heerlijke warmte op mijn huid. Ik ben in een Thermen wellness centre in de beste outfit ooit… een badjas! Hoe lekker. Buiten het feit dat ik het heerlijk vind om gewoon in mijn blote kont te zwemmen en in de sauna te gaan met heel veel andere mensen en dat het ‘niemand’ iets uitmaakt wie of hoe we zijn. Dat iedereen gewoon een mens is daar en gelijkwaardig is. Geen kleding oordelen, vast andere oordelen 😉 maar ik doe net of iedereen lekker even gelijk is.
Zouden we wat van kunnen leren in het dagelijks leven, gaat er door mij heen.
Ook heerlijk eens alles loslaten, even lekker de focus op mezelf en de gezelligheid met mijn lieve vriendin.
Wat zijn we aan het genieten, van de warmte, het water, de stilte en de fijne gesprekken die we kunnen hebben samen.

Gaat deze blog nog ergens naar toe vraag je je misschien af? Jazeker, maar het voelt vooral even lekker om van me af te schrijven en jullie iets mee te geven om over na te denken voor jezelf!

Iets met genieten met jezelf, samen zijn en verbinden.

Eerst wil ik je nog even vertellen hoe heerlijk het is dat je in de avond ZELFS lekker in je badjas gaat uiteten. Geen gedoe met ‘wat moet ik aan doen’, zit mijn haar goed. Nee, niet dat ik me daar normaal druk over maak, lekker belangrijk… nou not at all! Hoe lekker is dat! Echt zalig!

Van binnen naar buiten

Nu is mijn ervaring hierboven er eentje die heerlijk is, maar degenen die mij kennen, weten dat ik al kan genieten van een grassprietje. Van een glimlach, een blad aan de boom, alleen zijn, rust, samen zijn, een kopje thee, wandelen met de honden, iemand in de ogen aankijken en een glimlach toveren.

De kleine dingen, oh zo belangrijk! Dus mijn vraag aan jou… waar word jij nou echt blij van diep van binnen? Dat gevoel dat vanuit je buik naar je maag en borst zo naar boven borrelt tot een warm gevoel in jezelf?

Wanneer heb je dat voor het laatst gevoeld eigenlijk?

Sta je er wel eens bij stil wat je nodig hebt voor jezelf? Wat ik me kan voorstellen, en wat ik weet van mijn klanten, is dat zij snel klaarstaan voor een ander en zichzelf weleens kunnen vergeten. ‘Weleens’ is dan een understatement en dat tovert vast ook weer een glimlach bij jou wanneer je nu bij jezelf denkt, shit dat klopt 😉. Het is oké hè, maar wel jouw leven. Die stappen om elke keer weer voor jezelf te kiezen, vallen niet altijd mee. Daarom is het zo belangrijk om op de kleine dingen te letten. Wat heb je nu op dit moment nodig?
En ik zal je vertellen dat al die kleine momentjes zorgen voor meer momenten van actie waarin je graag doet wat je wilt. En die momenten gaan er weer voor zorgen dat iets groters waar je naar verlangt ook werkelijkheid wordt. Dat is niet van stap 1 naar 20 gaan, nee dat is stap voor stap en uiteindelijk ben je daar waar je wilt zijn.

En ik kan natuurlijk leuk spiri zeggen, alles is er al, je bent heel, je bent compleet… allemaal waar! Maar de kunst is het om dat stap voor stap van binnenuit uit jezelf te halen, totdat jij weer herinnert en voelt, dit ben ik!

Begin klein… en word groots (in jezelf)!

Oefening voor een geluksmomentje in jezelf:

  1. Laat vanuit je buik, door je borst en keel een glimlach opkomen. Gewoon ‘nep’
  2. Voel eens wat dat met je doet!
  3. Doe dit een paar keer per dag

Geniet, lach, huil, deel, dans, spring, verbind, leef en ben jezelf!

Dit heb je nodig om jezelf te zijn:

Liefs,

Yvonne van Alphen