Zucht ik ben moe zegt ze. Ik ben echt toe aan vakantie, hoor ik nog een keer. Ze vraagt zich af of het niet veel handiger is om het hele jaar door een soort van vakantiegevoel te hebben.

Ik glimlach en zeg: ‘Dat lijkt me een goed idee, en eigenlijk ervaar ik dat ook wel zo.’ Dit jaar is daar even een uitzondering in gezien omstandigheden, maar des te beter om te kijken waar ik ruimte kan nemen voor mezelf.

Ze moet zoveel van zichzelf

Ik vraag aan haar waarom ze voelt dat ze dat gevoel niet zo heeft. Ze antwoordt dat ze eigenlijk zoveel te doen heeft en niet weet waar ze moet beginnen om wat meer eigen tijd in te plannen.
Voor je het weet ben je weer bezig met werk, kids, huis, tuin, etc.
Ze vertelt dat ze als ze eenmaal in ‘gaan modus’ staat, ze moeilijk kan stoppen.
Eigenlijk heel goed van haar dat ze zich al zo bewust is van zichzelf en haar patroon hierin. Dat betekent namelijk dat je kunt veranderen. En daar help ik haar dan weer bij.
Het zoveel moeten komt door vroeger, dat weet ze wel. Je moest door, je moest werken of het nou leuk was of niet.

Ook gelijk een reminder, aangezien zij voor zichzelf werkt, om eens goed te kijken naar de klanten waar ze zelf mee werkt. Geven ze allemaal energie? Zij bepaalt immers, die ruimte heeft ze als ondernemer. Dat is heel handig, maar ook gelijk een valkuil om veel te veel in te plannen.

Dat vakantiegevoel vasthouden na je vakantie

Doe jij eigenlijk wat je leuk vindt? Weet je überhaupt jouw passie is, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt?
Wat maakt dat jij in de vakantie lekker in de vakantiemodus bent en wat maakt dat je uit de vakantiemodus, door het jaar heen, dat gevoel niet hebt?

Wat doe je daarin anders? Ik kan me voorstellen dat vanuit werk en vakantie er een verschil zit qua tijd en rust. Mocht je dan buiten de vakanties voelen dat je meer rust nodig hebt, pak dan je rust! En rust betekent niet dat je uren op de bank moet zitten. Nee, dat je gaat doen wat jij wil en waarvan jij oplaadt. Slapen, rusten, boek lezen, naar het bos, de tuin doen enz.

Wanneer je tegen jezelf gaat zeggen: ‘ja maar, dat kan niet’. Dan weet je bij deze dat dat onzin is! Je hebt namelijk altijd een keuze. Je hebt namelijk 10080 minuten in een hele week, waarvan je als je 30 uur werkt je nog LET OP!: 8280 minuten 138 uur over hebt – na wat slaap heb je nog ruim 80 uur over. Dat zijn 4800 minuten, voor jezelf om te kiezen voor jezelf met tijd om te doen wat jij wil.

Steek die ‘ja maar’ maar in je zak 😉

Ik begrijp heel goed dat meer ruimte maken voor jezelf lastig is. Zonder schuldgevoel voor jezelf kiezen en zelf je tijd en ruimte indelen, is niet makkelijk. Maar ik ga je vertellen waar je kunt beginnen. En dat is heel klein, zodat jij als je uitbreidt naar meer ruimte voor jezelf je niet gelijk met een schuldgevoel zit.
Ook dat schuldgevoel hoort weer bij het patroon en daar mag je ook bewust naar kijken. Hoe gek is het dat jij vindt dat ieder ander lekker moet doen wat hij/zij leuk vindt, maar als het over jezelf gaat je ineens een schuldgevoel krijgt. Leuk hè, als ik dat even voor je omdraai 😉.

Alles verandert ten goede

Het mooie is dat wanneer je voor jezelf kiest, alles heel positief verandert om jou heen. Maar het belangrijkste is dat jij verandert. Je wordt liever, zachter, warmer en liefdevoller. Door keuzes te maken voor jezelf krijg je meer zelfvertrouwen. Wanneer je meer zelfvertrouwen krijgt kun je jezelf meer zien en voel je jezelf niet meer alleen. Je wordt bewuster van wie jij bent, wat je wilt en jouw eigen patronen. Dat kan wel eens verwarrend zijn en daarom begeleid ik ook lieve mensen zoals jij op hun pad in bewustwording en de weg naar hun eigen hart toe.
Wanneer je voor jezelf kiest, komt die vakantiemodus langzaam als vanzelf, zelfs wanneer je aan het werk bent en gewoon bezig bent!

De vakantiemodus heeft niks te maken met niks doen

De vakantiemodus heeft namelijk te maken met het feit dat je je vrij voelt in jezelf. Je creëert ruimte voor jezelf wanneer je jezelf ontwikkelt. Je ruimt oud zeer op en je wordt steeds lichter. Dus alles wordt rustiger en ruimtelijker in je gevoel… ook al ben je dus gewoon bezig! Ik kan je vertellen, dat is een verademing! Rust in je hoofd, in je lijf en een bepaalde soort frisheid in jezelf. En dat zo door de dag heen. I love it! Dat wens ik iedereen, en dat valt niet altijd mee, maar wanneer je jezelf ontwikkelt, ontwikkel je jouw eigen vakantiemodus waar je dan ook bent!

Mooi hè!

Om daar te komen is het handig als je jezelf beter leert kennen. Daar is deze oefening voor.

Oefening:

  1. Ga rustig zitten met jezelf en adem een keer of 5 diep in en uit. In je onderbuik, zodat je helemaal zakt in jezelf en tot rust komt. Lukt dit niet zo goed, dat is oké, het gaat erom dat je voelt hoe jouw lichaam voelt in dit moment. Dat mag er zijn!
  2. Pak pen papier en schrijf op hoe je je voelt
  3. Schrijf op waar je behoefte aan hebt op dit moment
  4. Schrijf op wat voor soort situaties en dingen jou energie geven, waar word je blij van
  5. Voel dan eens wat dat met je doet in je lichaam
  6. Adem even bewust nog een keer of 5 diep in en uit en zeg ‘goed gedaan’ tegen jezelf

Dit is om te beginnen, je moet ergens beginnen en dat is altijd bij jezelf. Mocht je bij vraag 4 hebben opgeschreven dat je blij wordt van andere mensen helpen. Ga dan even na waarom dat zo is, want dat zegt jou precies wat jij nodig hebt voor jezelf! Dat is de spiegel van de buitenwereld!

Succes en als je niet weet waar je moet beginnen en hulp nodig hebt op jouw pad, dan ben ik er voor je! Ik kan je daarin te helpen!
En alles wat jij ervaart, heb ik ervaren, je bent hier niet alleen in!

Liefs,

Yvonne van Alphen