Ik voel en merk om me heen dat er een hoop mensen zijn die ‘last’ hebben van energieën. Het popt op wanneer ik vraag om een onderwerp voor mijn blog. Dus bij deze: energie! Alles is energie!
Voor mij is deze week ook ‘gevoelig’. Dat mag er zijn en stroomt. Gisteren had ik een pittig moment en heb ik het er even samen met iemand over gehad, dat helpt mij.
Ook ben ik bezig met mijn nieuwe programma schrijven, wat echt zo waanzinnig mooi wordt! Al met al een hoop dingen tegelijk deze week. En dus ook veel energie, uit de comfortzone en groeien.

Wat ik hoorde deze week:
Ik loop bij haar de trimsalon binnen. ‘Ja sorry mijn hoofd is zo’n warboel, ik ben het vergeten’
Ik lach en zeg ‘oh last van de volle maan?’
Zij: Oh is dat het waarom ik zo vaag in mijn hoofd ben’
Ik: ja dat zou kunnen 😉
Haar collega: OH!!! Nu snap ik het weer waarom ik zo slecht slaap, dat heb ik altijd met volle maan.
Ik: haha ja dat kan gebeuren!

Vervolgens spreek ik de hele week mensen die zeggen ja het lijkt wel of er een touwtje aan me zit wat me van links naar rechts trekt. Ze zeiden letterlijk allemaal hetzelfde. Ik zeg goh! Het is volle maan weegschaal (eclips), iets met wikken en wegen 😉 en bij iedereen valt er een puzzelstukje op zijn plek. Heerlijk vind ik dat.

Mijn thema
Het thema van deze maan was relaties. De relatie met jezelf en met de mensen om je heen. Wat is jouw oude manier in relaties en hoe kun je het anders doen. Ook kun je daarbij een persoonlijk thema hebben. Mijn thema was bijvoorbeeld om voor mezelf op te komen bij een aantal mensen. Warm en liefdevol, gewoon volwassen vanuit mijn hart. Dat werd ook heel openlijk en met begrip ontvangen. Heel fijn was dat! Daar geef ik dus ook gehoor aan, aan die innerlijke roep die vanzelf naar boven komt.

Je hoeft niet alles op je schouders te nemen
Wat ik wel belangrijk vind om te vermelden met de maan, energie, wat er allemaal nog meer in de lucht hangt: Je hoeft niet het hele collectief te transformeren op je eigen schouders. Je hoeft ook niet altijd ‘last’ te ervaren. Je kan ermee doorheen flowen wanneer je jezelf goed kent en jezelf kan centreren, zodat je in je eigen energie bent. Daarom is het belangrijk jezelf te kennen, zodat je voelt wat van jou is en wat collectief is. Nu ‘zijn’ we met zijn allen het collectief, iedereen mag daarin zijn eigen stukken helen, dat hoef jij dus niet allemaal zelf en alleen te doen. Begrijp je wat ik bedoel?
Wat je kunt zeggen is: ‘Ik ontvang alleen wat aan mij is om te ontvangen’. Dat zal je meer rust geven om door je eigen stukken heen te flowen, mochten ze opkomen wanneer de energie wat intenser is.

Ik zeg altijd: er hangt altijd wel wat in de lucht. Wees daarom lief voor jezelf en zorg voor jezelf en jouw eigen energie. Jij bepaalt namelijk altijd! Wanneer je de neiging hebt om dingen buiten je te plaatsen en je man, kids of de maan de schuld te geven, dan wil ik je vragen even naar binnen te keren in jezelf en te voelen en vragen wat er aangeraakt wordt in jou. Daar zit ook gelijk het antwoord op jouw vraag.

Bij jezelf blijven
Je hoort het vast vaker ‘bij jezelf blijven’. Een interessante is dat, wanneer alles energie is. Bij jezelf blijven is je hart voelen. Vanuit je hart naar je hoofd bewegen en vanuit daar je leven praktisch vormgeven. Bijvoorbeeld toen Sam zei dat hij niet naar school wilde. En eigenlijk voelde ik van tevoren al dat hij ergens mee zat, voordat hij dit zei. Ik voelde vanuit mijn lichaam/hart dat er iets niet klopte, hij zit ergens mee, waardoor ik dat richting mijn hoofd laat stromen en vraag wat er aan de hand is en of hij ergens mee zit.
Dus ik ga niet op standje, gvd we moeten op tijd op school zijn, schiet op en je moet naar school. Punt. Nope 😉
Dat gebeurt hier nooit! Het maakt niet uit of we dan te laat komen of niet. Wanneer Sam iets aangeeft wat anders is dan anders, dan luister ik daarnaar.

Voor mij betekent bij mezelf zijn, mijn hart voelen en mijn lichaam. Ik ken mezelf ondertussen zo goed dat ik weet wanneer iets qua energie van mij is of niet. Wanneer het niet duidelijk is centreer ik mezelf zodat wat van mij is overblijft voor mij om te voelen.
Wat er wel gebeurt, wanneer je leert centreren en dichter bij jezelf komt, is dat je dus ook je trauma’s en pijnen tegen gaat komen. Niet allemaal tegelijk, maar stap voor stap, steeds een stukje dieper tot die wortel eruit is. Je hoeft het niet op te zoeken en constant te helen. Je mag gewoon leven, wat nodig is, popt vanzelf op. En helen is ook het doorvoelen en het er laten zijn, waardoor het gaat stromen. Het is namelijk niet de bedoeling om je centrale zenuwstelsel te gaan overbelasten.

Het is wel heel mooi om je te verdiepen in jezelf, maar het is ook confronterend. Daar is wel een beetje moed voor nodig. Maar ik zeg altijd voor die 10% pijn krijg je 100% meer ruimte terug. En die ruimte heb je nodig om jezelf te kunnen zijn en jezelf vrij te voelen ook al ben je bezig met moeder zijn, werk, partner en je huis op orde houden.

Oefening om even tot jezelf te komen:

  1. Adem 5 keer in en uit (buikademhaling, anders maak je cortisol aan)
  2. Zeg: Ik ben (naam)
  3. Zeg: Wat leeft er in mij?
  4. Ervaar wat er gebeurt, schrijf het eventueel op
  5. Doe dat elke dag 5 minuten

Wil je samen leren centreren? Dat kan! Stuur me een berichtje en ik help je zodat je het daarna zelf kan!

Liefs,

Yvonne van Alphen