In mijn wekelijkse blogs lees je hoe ik met de dingen omga die op mijn pad komen, of die ik meemaak in mijn praktijk en geef ik je praktische tips. Maar wie ben ik nou? Daarom leek het me leuk om als een soort kennismaking deze Q&A blog te schrijven met daarin de antwoorden op de meest gestelde vragen.  

Ik ben Yvonne en ik help je om te ontdekken wie jij ‘zelf’ bent, want het is nu jouw tijd!


Waarom doe je dit werk?
Mensen begeleiden op hun pad heb ik altijd als mijn roeping gevoeld. Maar dan niet in de zin van je doet een theoretische studie en je gaat werken. Nee ik heb alles wat mijn klanten mee hebben gemaakt, zelf meegemaakt. Mensen in het moment intuïtief de juiste tips en tools meegeven, is iets wat ik van nature al bij me heb. Vanuit mijn hart, van kleins af aan. En ik word zo enorm blij en warm in mijn hart wanneer een cliënt voor zichzelf kiest en zelfvertrouwen krijgt. Dat ze ontdekt wie ze is en weer wil leven in plaats van overleven op aarde. Dat is mijn waarom! Hoe meer mensen hun hart volgen, zichzelf durven zijn en kunnen reflecteren, hoe minder ellende er op de hele aarde zal zijn.


Wanneer moet ik bij jou zijn? Er zijn zoveel coaches, ik zie door de bomen het bos niet meer.. Waarom kies ik voor jou?
Je bent welkom bij mij wanneer je voelt dat het tijd voor jou is. Omdat jij altijd gezorgd hebt voor een ander, het nu tijd is om te ontdekken wie jij eigenlijk bent en waarom je doet wat je doet. Je wilt je ontwikkelen op persoonlijk en spiritueel vlak. En ik zeg altijd: dat is hetzelfde, we zijn alles in één.
Je mag voor mij kiezen omdat ik altijd eerlijk en oprecht ben en heel goed kan voelen en zien waar jij op vastloopt en waar dat vandaan komt in je leven. Omdat ik mee heb gemaakt wat jij doormaakt van kleins af aan tot nu. Dat heb ik leren helen en omzetten zodat ik me elke dag goed en veilig voel in mezelf. Het valt niet mee om mezelf zo op papier uit te drukken, dus vraag gerust een gratis sessie aan dan weet je gelijk wie je voor je hebt 😉.


Doe je alleen fysieke afspraken, of ook online afspraken?
Je bent welkom hier in mijn praktijkruimte en de sessies mogen ook online. Ik heb cliënten door heel Nederland en dan is het fijn dat ik ook online beschikbaar ben. Dat werkt net zo makkelijk en goed als face to face!


Wat doe je als reflectiecoach? Is dat alleen praten? Of ook bepaalde oefeningen?
We praten en oefenen samen. Dat doen we in de sessies en je krijgt simpele tools mee voor thuis. Om het zo makkelijk mogelijk te maken. Ik houd van lekker praktisch en toepasbaar. In plaats van moeilijk gedoe en ‘zoals het hoort’. Nee we vinden, of eigenlijk: jij vindt jouw eigen weg en jouw eigen manier.
Mijn ‘doel’ is dat jij leert wat ik al kan. Emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel gezien. Zodat je mij niet meer nodig hebt na een traject. En jij zelf weet en voelt hoe je jouw leven mag leiden en hoe je met alles wat op je pad komt om kunt gaan. Maar dan op jouw eigen manier, als jezelf. Het woord authentiek komt me bijna mijn neus uit, dus ik noem het gewoon ‘jezelf zijn’ 😉
Als reflectiecoach leer ik je hoe jij jezelf kunt reflecteren. Zonder reflectie is er geen groei, omdat je dan niet ziet wat je zelf doet in je leven. Welke patronen er spelen en waarom dingen jou overkomen. Maar we doen nog veel meer leuke en verdiepende dingen! De ontdekkingstocht naar jezelf, jouw hart, is zo onwijs interessant!

Je leert hoe jij werkt. Qua lichaam en zenuwstelsel, jouw beveiligingssysteem. Dat heb je nodig om te kunnen helen. Hoe dat allemaal werkt, dat leer ik je.
We werken voor een groot deel met energie, hoe is jouw energie, hoe loop je niet leeg en hoe weet je wat van jou is en wat van de ander.
Je leert jouw eigen intuïtie begrijpen en herkennen. Voelen, weten, de spirituele vermogens die we hebben. Ook die noem ik gewoon ‘voelen en weten’ in plaats van ‘helder dit, helder zo’. We kunnen dit namelijk allemaal, maar niet iedereen is hier om daar wat mee te doen op zijn/haar pad in dit moment.
Je leert patronen herkennen en doorbreken. Ook vanuit je familielijn en innerlijk kind. Eigenlijk leer je jezelf en trauma’s transformeren en helen.
Je leert hele praktische zaken zoals: nee zeggen, grenzen stellen en hoe je jouw zelfvertrouwen laat groeien. Eigenlijk de hele basics die zo belangrijk zijn, zodat je gewoon kunt leven op jouw manier, als jezelf.


Wie ben jij, waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? (ik merk dat ik het fijn vind als ik een coach heb die echt weet wat ik op dit moment mee maak, doordat ze het zelf meegemaakt heeft. Anders krijg ik weer van die adviezen waar ik niets mee kan)
Ik ben Yvonne. Ik kom uit een leven waar ik mezelf altijd aanpaste aan de ander. Ik was er voor iedereen behalve voor mezelf. Ik voelde me niet gezien, alleen en niet gehoord en ik moest op eigen houtje ontdekken wie ik werkelijk ben. Ik begon mijn innerlijke reis en leerde met energie werken. Het viel me op dat er steeds oude pijnen terug kwamen in mijn veld om geheeld te worden. Ik leerde familiepatronen herkennen en helen, maar ook omgaan met verschillende vormen van misbruik die ik ervoer in mijn leven. Ik voelde me depressief en jaren later kreeg ik een burn-out, gevolgd door de ziekte van Lyme. Ik kon twee uur per dag functioneren en moest helemaal opnieuw beginnen toen ik 25 was.
Dat leerde ik helen en daardoor maakte ik een heel stevige bodem onder mijn voeten.
Waar ik naar toe wil is gewoon in het hier en nu leven. Vanuit die plek kan ik voelen wat ik wil en waar ik naar toe wil in mijn leven. Ik bepaal mijn leven en dat mag jij ook! Ik ben een jonge fitte frisse moeder, die heel stevig staat! Ik voel me happy in mezelf en kan vanuit dat punt mijn triggers, die komen en gaan, voelen en helen.
Lees hier uitgebreid over op mijn ‘over mij pagina’ (klik hier).


Werk je met een standaard ‘formule’? Hoe ziet een traject eruit? Zit daar een bepaalde structuur in, of pak je aan wat er op dat moment zich aandient?
Mijn trajecten hebben 6 tot 10 sessies. Daarnaast hebben we contactmomenten tussendoor en krijg je handige, praktische hand-outs en oefeningen mee voor thuis. In mijn ‘Vol vertrouwen’ programma ben ik op werkdagen ook bereikbaar voor vragen op de app. Alles wordt vooraf ingepland qua data en tijd, zodat je weet waar je aan toe bent.
Ik werk om de zoveel maanden aan mijn trajecten om ze zo goed mogelijk te houden en met de tijd mee te laten gaan. Er is geen standaard formule, maar er is wel een aantal basisoefeningen die altijd terugkomen. Er zit dus een bepaalde structuur in en verder is alles intuïtief. Wat zich aandient en hoe heb ik niet uit een boekje geleerd. Dat heb ik zo doorgekregen en zelf ontwikkeld door de jaren heen met de ervaring van over de 3000 sessies. Alles wat ik je leer op spiritueel gebied heb ik zelf doorgekregen en ervaren. En jij mag zelf jouw eigen leven gaan ervaren, dan klopt het altijd en blijft het puur vanuit je eigen hart en ziel.

Kan ik eerst een soort ‘proef- of kennismakingssessie’ doen om te kijken of dit iets voor mij is?
Dat kan zeker! Je mag altijd een gratis sessie aanvragen (klik hier)
Voor mijn ‘Vol vertrouwen’ programma bepaal ik zelf van te voren of ik daarin wil met je wil samenwerken en of je daarin past. Er zit namelijk wel een aantal voorwaarden aan om het te kunnen laten werken. Eén van die voorwaarden is bijvoorbeeld dat je echt heel graag wilt ontwikkelen en wilt leren wie je bent.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wie ik ben en wat ik doe. Dit waren de meest voorkomende vragen die me gesteld werden. Maar als je nog informatie mist of andere vragen hebt, stel ze gerust. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wie jij bent!

Liefs,

Yvonne van Alphen