Er was eens een vrouw, ze kon goed vertellen, maar echt praten over zichzelf en wat ZIJ nou zelf wil lukte niet. Ze probeerde het wel, maar ze praatte om de kern heen, hopende dat haar partner de rest zou invullen en haar zou begrijpen.

Elke dag wist ze wel wat ze graag zou willen zeggen tegen hem, maar het lukte haar niet, ze kreeg het gewoonweg niet uit haar mond. Ze wilde zo graag voor zichzelf opkomen, maar ze was bang om weer niet begrepen te worden. Diepe zucht, kan iemand mij gewoon even begrijpen?

Hulp vragen
Maar op een dag kon ze niet meer. Tranen stroomden over haar wangen en ze wilde het niet meer alleen doen en om hulp vragen. Ze dacht bij zichzelf “waar moet ik heen”, en toen popte het op… ik moet Yvonne bellen, want zij begrijpt mij! Haar keuze luchtte enorm op… ze kent me al wat jaren als coach.

En daarom kwam ze bij mij en ik vertelde haar hoe ze met een andere vorm van communicatie vanuit zichzelf ervoor kon zorgen dat er naar haar geluisterd wordt en zij zich begrepen zou voelen.
Daar verlangde ze zo naar. Ze wilde echt niet meer zoals het nu ging…

Concreet communiceren
En daarom besloot ze samen met mij te gaan oefenen in een veilige setting om haar communicatie te verbeteren waardoor ze zelf kon ervaren hoe het zou voelen om haar wensen concreet te communiceren met anderen en in haar dagelijks leven. Te beginnen thuis bij haar partner.   

Totdat ze uiteindelijk besloot thuis de stap te zetten en de communicatie aan te gaan op haar nieuwe manier. Ze begreep zichzelf nu zoveel beter. En sindsdien gaat dit met haar partner goed, maar ook bij haar kinderen, op haar werk bij collega’s en met haar baas. Ze voelt zich gehoord en begrepen.
Deze andere manier van uit zichzelf communiceren, bracht haar rust en vertrouwen dat ze op elk moment, waar ze dan ook is, aan kan geven wat zij wil, voelt, of vindt.

Waar loop jij tegenaan?
Is dit herkenbaar voor je? Stuur mij een pb met 1 situatie waar jij tegen aan loopt en ik geef jou 1 tip waar je gelijk mee aan de slag kunt! Of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang elke week een blog + oefening in je mailbox die je op weg helpt.

Veel liefs,

Yvonne van Alphen