Ze is zo moe en haar hele lichaam doet pijn. De huisarts vermoedt fibromyalgie en ze krijgt pijnstillers om in ieder geval de dag door te komen. Eigenlijk heeft ze alleen geen pijn als ze in een bad met magnesiumzout ligt.. Dan maar door naar de reumatoloog om te onderzoeken of het vermoeden klopt en die zegt vervolgens doodleuk: nee hoor, geen fibro, geen reuma. Je moet stoppen met de pijnstillers en ermee leren leven. De moed zakt haar in de schoenen. Hoe kan ze op deze manier nog verder leven?

๐–๐š๐š๐ซ ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ ๐๐ข๐ž ๐ฉ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง๐๐š๐š๐ง?
Chronische pijn is altijd een signaal van jouw lichaam waar een teveel aan spanning zit. Een ophoping en een signaal van jouw lichaam die roept om hulp.
Acute pijn van bijvoorbeeld door je rug gaan, vallen, je enkel breken, is een iets ander verhaal. Hierbij is het belangrijk om te voelen bij jezelf of je jezelf bijvoorbeeld teveel pushed. Jouw rug geeft niet voor niks aan dat het even tijd is voor een pas op de plaats.
Niets staat los van elkaar dus zo kan elke pijn, chronisch of acuut, een onderliggende reden hebben die gehoord mag worden.

๐–๐š๐ญ ๐ค๐ฎ๐ง ๐ฃ๐ž ๐ž๐ซ๐š๐š๐ง ๐๐จ๐ž๐ง?
Bewuste zelfzorg is het allerbelangrijkste. Want weet jij wie jij bent en hoe jij reageert op pijn, ongemakken en triggers?
Wat doet jouw lichaam dan? Wanneer je je daar niet bewust van bent gaat energie, spanning en stress stapelen in je lichaam. Fysiek en energetisch.
Sta eens stil bij jezelf en voel in je lichaam wat er gebeurt. Vind je het lastig om je eigen lichaam te voelen, dan geeft dat nog meer aan hoe belangrijk het is dat jij voor jezelf gaat zorgen. Als je jezelf niet kunt voelen, ben je niet geaard en heb je dus helemaal niet in de gaten wat jouw lichaam aangeeft. Dan word je ziek, krijg je koorts, jouw lichaam wil opschonen en jij denkt bij jezelf?? Welke afslag heb ik gemist? De afslag naar jezelf!
Hoe bewust je ook bent, opschonen (ziek zijn), koorts etc. is heel gezond en nodig om je lichaam te herstellen en op te schonen zodat je weer fris verder kunt.

๐–๐š๐š๐ซ ๐ค๐ฎ๐ง ๐ฃ๐ž ๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐œ๐ก๐ญ?
Bij ervaren therapeuten, coaches, iedereen met een holistische werkwijze. Kinesiologie, mesoloog etc.
Wat wel heel belangrijk is dat, wanneer je hulp inschakelt, jij zelf ook leert hoe jij werkt en hoe je jezelf kan helen. Dat leer ik je daarom altijd. Je kun jezelf door laten meten tot dat je een ons weegt, zonder zelfbewustwording kom je nergens en blijf je in de looping.

๐Š๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ž๐œ๐ก๐ญ ๐ง๐จ๐  ๐ ๐จ๐ž๐๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง?
Alles komt goed. Klinkt clichรฉ, maar dat is maar net hoe je het leven bekijkt. Op een bepaalde manier neemt het leven je mee. En soms is dat verschrikkelijk, maar als je bewust aan jezelf werkt en ontdekt wie je bent, wordt het leven alleen maar leuker! Echt waar!
Kijk ook niet naar een eindresultaat, maar waar je elke dag bent in het hier en nu. Vanuit daar kun je stappen zetten. Houd je dus niet bezig in de toekomst, dan word het erg taai voor je. Jouw toekomst maak je in het hier en nu. Vandaag nog!

๐Ž๐ž๐Ÿ๐ž๐ง๐ข๐ง๐  ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ก๐ข๐ž๐ซ ๐ž๐ง ๐ง๐ฎ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง

  1. Adem 3x in en pas de 4in 4vast 4uit toe, sluit je ogen
  2. Voel je voeten, je lichaam, je kruinchakra op je hoofd
  3. Voel je hele lichaam en zak helemaal in jezelf
  4. Verbind met je hart en voel
  5. Zeg tegen jezelf: ik ben (naam), ik ben hier, ik ben veilig
  6. Ervaar jezelf en blijf voelen
  7. Wanneer je voelt dat je zover bent: hoe voelt jouw lichaam? Voel je ergens spanning? Zo ja, ga er met je aandacht naar toe. Zacht en met compassie, zonder het te willen veranderen. Je voelt vanzelf wanneer het genoeg is.
  8. Probeer dit elke dag even 5 minuutjes te doen zodat je bewuster wordt van jezelf en jouw lichaam.

Liefs,

Yvonne van Alphen