Je kijkt naar buiten en je ziet dat alle bomen en planten vol in de bloei schieten. Je zucht eens diep en je geniet van de zon op je huid. Heerlijk eindelijk weer meer licht en zon. Na een lange winter met korte dagen in daglicht ben je toe aan meer… niet alleen meer licht maar ook weer om in beweging te komen. Je voelt je in dit moment helemaal thuis, zon, licht, natuur en rust. Je staat even bij jezelf stil en je droomt dat elke dag wel zo zou mogen zijn. Een rustige zonnige dag waarin jij je net zo voelt als nu, rustig in de zon het is bijna magisch.

En dan… is het moment voorbij en sta je in je huiskamer, je ziet speelgoed liggen, je denkt wat zullen we vanavond eten en ohja… de was is er ook nog en je moet ook nog werken. Iets met kinderen, man, werk, huis, huisdieren en hetzelfde riedeltje zoals altijd. Nog een diepe zucht maar deze zucht is anders dan die van net toen je nog heerlijk stond te dromen en genieten in het zonnetje en de opbloeiende natuur.

Hoe zou het zijn als je dat magische moment voor het raam ook kunt ervaren in je dagelijkse leven?

Ik neem je mee in hoe ik dat heerlijke thuis/geniet gevoel met me mee neem gedurende de dag. Ik sta voor het raam en kijk naar buiten. Ik besluit lekker buiten te gaan staan en oh wat voelt dat heerlijk die warme zon op mijn gezicht. Daar word ik blij van! Ik sta bij het moment stil, Sam onze kleine van bijna 3 loopt voorbij, de honden lopen mee naar buiten en daar sta ik in de zon. Heerlijk. Ik kijk naar mijn moestuin en alle bomen en planten in de voortuin en ik voel me dankbaar. Dankbaar voor het leven.

Maar dan… dan mag er ontbijt gemaakt worden, de honden moeten uitgelaten worden, er gaat een wasje in de wasmachine en daarna mag ik heerlijk aan het werk. Het fijne gevoel blijft… ik heb het namelijk meegenomen in mezelf. Het gevoel wat de natuur en de zon geeft, belicht namelijk iets in mij en jou waardoor je je heerlijk voelt en rustig. Dat is van jou en kun je meenemen. Dat komt omdat je bij jezelf bent in je eigen energie. Je hebt geen zon boven je hoofd nog of een kropsla 😉 in je armen nodig om jezelf gedurende de dag lekker te voelen. Alleen jezelf!

Op deze lente-equinox stond het ijs op de auto en het platte dak en is het nu warm en zonnig. De dag waarbij de zon recht boven de aarde staat en de lengte van de dag en nacht hetzelfde zijn. Een balans en toch vroor het en is het nu 16 graden en volle bak zon. Dat kan op één dag, net zoals jij op jouw dag jezelf heerlijk kan voelen en ondertussen je gezin, huisdieren en je werk leidt!

Fijne dag en liefs,
Yvonne van Alphen