Schrijf jouw eigen ruimte eens uit… vanuit je hart!

Hoe maak jij ruimte in jouw hart? Schrijf het eens uit…
Het gaat in eerste plaats nog niet om de inhoud, het gaat erom dat wat vast zit in jouw systeem los komt. Een fijne oefening daarvoor is om gewoon te gaan schrijven. Dan komt jouw systeem fysiek en energetisch in beweging zodat er ruimte ontstaat om te helen.

Moch je daarna nog verder willen verdiepen kan je jouw tekst doorvoelen, reflecteren en ontdekken. Wie ben jij, waarom voelt het zo en waar moet je beginnen?

Mijn voorbeeld:

” Ruimte maken…

Het moet er bijna uit. Ik wil zeggen mag maar het moet het wil. Ik voel me verslagen en verdrietig. Ik weet even niet waar ik ben of moet beginnen. Alles voelt heel kwetsbaar en veel maar ook ergens een soort van berusting ligt er in de verte. Wat is de bedoeling? Het voelt alsof ik diepe woorden naar boven mag halen, een soort algeheel zicht vanaf het universum naar de aarde. Iets in mij protesteert omdat het veel is. Dat denk ik dan dat lijkt zo. Alsof ik alle wijsheden naar buiten kan brengen en dat zij te groot zijn om in woorden te bevatten.
Er is een verlangen naar rust om mij heen, in de wereld. Moe van vechten en ongrijpbaarheid. Het loslaten van het gevecht om iedereen te helpen, vooral de onbereikbare. Moe, het is klaar en dat voelt rustig en geeft ruimte. Ik zorg voor mezelf!

Er zit zoveel in mij en het enige wat ik hoeft te doen is gewoon echt 100% mezelf zijn. Dat is soms lastig omdat ik alles oppik. Dat gaat steeds beter maar als je dat zo gewend bent, wie ben je zelf dan? Wie ben ik? Nou ik ben en ik voel heel goed wie ik ben! Ik ben klaar met anders zijn dan mezelf. Maar daar zit de kern nog niet zozeer. Hoe kunnen mensen mij wel zien als ik mezelf niet laat zien aan mezelf. Ook dat voelt niet als ze wortel. Moet ik daar heen, moet ik zoeken? Ik ga zo diep en ik mag ook gewoon boven de grond zitten tegen mijn boom. Zie je hoe goed ik opruim?
Ja meisje goed gedaan, je leeft en dat is leven! Dank je wel! Ik leef! Ik leef echt hier! En ik kan schrijven, voelbaar. Dat voelt fijn. Mezelf voelen en uitdrukken! Dat voelt heel klein en lief. Tastbaar. Geen idee wat ik allemaal ratel maar het mag er zijn. Ik mag er helemaal zijn! Ik ben er al, al even, o zo lang dat ik wel eens zoiets heb van pfffff houd het ooit eens op? Dat voelt moeilijk, een soort gevecht zo van als ik dood ga dan besta ik nog en dan moet er weer iets. Ik wil rust. Even niets om me heen. Ik vind het nu veel om aan te staan als moeder. Dat overdragen vind ik ook moeilijk.


Wat kun je veel op je schouders nemen. Dat hoeft niet. Maak het luchtiger, ga vruchten plukken. Wat heb je er aan om nog zoveel op te ruimen dan nu, die paar worteltjes, ga leven en ga in de zon, ga oogsten en plukken. Er is geen vraag die je niet kan beantwoorden dus spring want je kunt gewoon je taak hier doen zonder opruimen en zonder nog meer verdiepen. Je mag gewoon de lucht in met je hele hebben en houden!


Yes! Ik mag de lucht in, heerlijk! Dat wil ik horen en voelen, het is goed zoals het is. Ik hoef niks op te zoeken maar gewoon doorgaan en alles valt vanzelf op mijn pad zoals het bedoelt is. En lekker de lucht in, ik hou van de lucht! Het voelt bevrijdend en eindelijk. Het was een fijne reis in 2021 even zoals het hoort maar dat is niks voor mij, buiten een aantal kleine dingen na. Terug naar de echte magie! Het mag echt uit je tegen komen en je mag helemaal de lucht in. Terug naar hoe het was en dan beyond limits! Rust en verschiet je energie niet te enthousiast. Rust uit lief. Er is geen haast en alle tijd. Wij zijn zeer trots op jouw verdieping! Rust en berust! Liefs, liefde, warmte en veel licht!
In dat licht floreer je! Ga de magie in! “

Wil je samen naar jouw tekst kijken, stuur deze dan naar mij op en dan bespreken we hem samen waarin ik je 3 tips geef voor de toekomst.