Ze hielp andere mensen, gevraagd en ongevraagd. Dat voelde goed, want zelf werd ze niet geholpen dus hielp ze anderen maar, zodat zij in ieder geval dat gevoel niet hoefde te hebben van niet gezien worden en alleen zijn.

Wanneer zij hulp nodig had kwam er niks, maar ze vroeg er ook niet om, omdat ze dacht dat toch niemand haar kwam helpen. Ze had al zo vaak nee als antwoord gekregen, dacht ze. Ze voelde zich weer alleen en niet gezien… wat verdrietig zo alleen op de wereld.

Ergens dwaalde haar gedachten af ‘Ik moet het toch altijd alleen doen’ en ‘Waarom kan iemand er niet eens voor mij zijn’

Zucht… tranen stroomde over haar wangen, ze voelde zich zo alleen…

Waar komt het vandaan?

Er zijn verschillende redenen voor een verlaten, ongehoord en ongezien gevoel in je leven. Hier onder zet ik een aantal vragen, waarna je kunt kijken wat voor jou van toepassing was. En misschien kom je nog wel op andere patronen en situaties van vroeger waardoor je je nu voelt. Ook fijn als je zelf kinderen hebt om eens te kijken naar hun behoeftes en die van jezelf. Misschien herken je iets dat je zelf nu doet vanwege ervaringen van vroeger en wat je misschien anders kan doen voor jezelf en je kids.

Deze vragen staan hier zodat je je bewust kan worden. Bewust van de invloed van vroeger over jouw leven.

Onze ouders en de mensen om ons heen deden wat zij dachten dat ze moesten doen. Wat ze konden en ook zij zijn weer geconditioneerd door hun ouders en omgeving. Probeer daarom een oordeel los te koppelen en jouw eigen kracht bij jezelf te houden door bewust te kijken waar jouw pijn vandaan komt zodat je daar ‘nu’ voor jezelf iets mee kan doen.

•             Waren je ouders altijd aan het werk toen je klein was?

•             Waren je ouders wel aanwezig, maar kreeg je niet wat je nodig had?

•             Hielp je zelf alleen anderen om gezien te worden? Wat is de reden?

•             Was iedereen om je heen met zichzelf bezig en zagen ze jou niet?

•             Hielp jij iedereen om je heen en werd je zelf niet geholpen?

•             Werd vroeger alles voor je opgelost waardoor je zelf niet leerde om voor jezelf te zorgen?

•             Was er zoveel controle vroeger waardoor je geen ruimte had om jezelf te zijn?

Wat kun je anders doen?

Het is goed om te kijken wat je verwacht. Wat verwacht je van jezelf en wat van een ander. Je kan geen hulp verwachten als je zelf niks vraagt.

Wat heb je nodig?
Ga bewust na in een situatie die jou triggert op het stuk: ‘help, niemand is er voor mij’, waar jij zelf in dit verhaal bent.

  • wat deed je op dat moment?
  • wat verwachtte je op dat moment?
  • heb je duidelijk gecommuniceerd met je omgeving?

Word je bewust van je eigen patronen. Alleen jij kan ze veranderen, maar dan moet je eerst zien wat jij zelf doet.

Uiteindelijk ben je zo bewust van je eigen triggers en patronen dat je je gezien voelt en gehoord voelt door jezelf! Je hebt dan iemand anders niet nodig om dat gevoel op te vullen, maar ook hulp vragen wordt makkelijker! En dan kun je ook geholpen worden en samen dingen oplossen en doen! Hoe fijn zou dat zijn.

Mijn eigen leven vol vertrouwen

De reden waarom mijn leven ontspannen en in flow loopt en ik er altijd ben voor mezelf, is omdat ik bewust ben van mezelf. Wat niet bewust is, komt vanzelf naar voren als het daar de tijd voor is. Ik ervaar mijn triggers, voel ze en heel ze. Ook in moeilijkere tijden is er flow en beweeg ik mezelf daar doorheen. Ik zie mezelf, ik hoor mezelf en zorg daarin heel goed voor mezelf. Ik vraag elke dag aan mezelf waar ik behoefte aan heb en wat ik nodig heb op dat moment. Ik voel en ervaar elke dag mijn lichaam en wie ik ben en vanuit daar kan ik mijn leven vorm geven zoals ik dat wil. Daarin voel ik me altijd gesteund door mezelf en het leven.

Mijn eigen pijn van ‘help ik word niet gezien en ben alleen’ is geheeld door er voor mezelf te zijn en door bewust aan mezelf te werken. Elke dag! Oh ja en ik heb hulp gevraagd natuurlijk 😉 samen delen is fijn en je hoeft niet alles alleen te doen!
Moest ik ook even leren om van overleven naar leven te gaan. Wat een reis! Onwijs dankbaar ben ik daarvoor, waardoor mijn leven de afgelopen 10 jaar bewust magisch is geworden.

Vaak is er een patroon, een cirkel. Jij vraagt hulp, je krijgt nee en je denkt zie je nou wel!

De oplossing is eigenlijk heel simpel. Je mag jezelf zien en horen. Je mag gaan leren dat je goed bent zoals je bent en vanuit daar, wanneer je eerlijk naar jezelf durft te kijken, kun je dingen gaan veranderen in je leven. Daar komt ook altijd een stuk innerlijke kind heling bij kijken. Mijn cliënten leren zelf deze tools zodat ze te allen tijde voor zichzelf kunnen zorgen en weten wat ze kunnen doen in allerlei situaties. Dat geeft vertrouwen en geeft een stevige bodem.

Dat kan jij ook leren!

Je mag leren dat als je hulp wilt, je hulp mag vragen. Zonder daarbij in slachtofferenergie te vervallen. Kijk maar eens hoeveel mensen er klaar staan voor je.
Let wel op dat je dit aan mensen vraagt die beschikbaar voor je zijn. Dus ga niks vragen aan iemand waarbij je van te voren al weet dat ze jou niet gaan helpen.

Oefening

  1. Je kan het! Zeg dat even tegen je zelf 😉 Ik kan het!
  2. Wat heb je nodig?
  3. Vraag hulp aan iemand die beschikbaar is!
  4. Voel wat je voelt wanneer je getriggerd wordt op het stuk ‘Niemand is er voor mij’
  5. Ga jezelf geven wat je nodig hebt!

Wil je samen eens kijken naar jouw patronen waar je zelf niet uit komt? Ik maak ze helder voor je zodat jij verder kan!

Vraag hier een gratis sessie aan: gratis sessie

Liefs,

Yvonne van Alphen