Hoe kies je voor jezelf en wat levert dat op?

Je wordt wel eens moe van jezelf. Want iedereen lijkt zijn leven maar te leiden en jij vraagt je af hoe je dat eigenlijk moet doen. Leidt iemand dan echt zijn leven of word het meer lijden of een beetje van beiden? Hoe doe je dat eigenlijk en waar moet je beginnen?

Dat zal ik je vertellen. Vanaf het moment dat je besluit om voor jezelf te kiezen en ‘ja’ te zeggen tegen jezelf. Vanaf dat moment gaat er energie stromen naar jou omdat je de keuze maakt nu echt voor jezelf te gaan zorgen en jezelf op de eerste plaats te zetten. Klinkt goed he!? Doe maar eens alsof je voor jezelf kiest en voel maar eens hoe het zou voelen om JA te zeggen!

Hier ben je ondertussen klaar mee…

 • Je blijft de dingen doen die van je verwacht worden, maar je komt geen steek verder. Anderen lijken er gelukkig van te worden om zo te leven, maar jij wordt er alleen maar doodmoe van, van al dat aanpassen. Als je jezelf zou vragen wat je wilt, heb je ook geen idee. Je wilt ánders, ja, maar je hebt geen idee hoe. Zó frustrerend! En eindeloos vermoeiend, letterlijk.   

  • Opgebrand start je jouw dag. Je wordt wakker en je denkt ‘Nee…! Hoe kom ik heel de dag door, ik wil het niet meer zo op deze manier.’ Je werk, de gesprekken, de dagelijkse dingen – alles is zo plat, zo vlak, zo níet waar het eigenlijk over moet gaan. Je wilt niet meer zo verder, maar hoe dan wel? Er zit meer in je, dat voel je ergens diep van binnen. Het moet mogelijk zijn om te leven zonder er alleen maar energie aan kwijt te raken.

 • Op je werk loop je leeg. Geen diepgang, geen logica, alleen simpele gedachtes van je collega’s. Je zag het altijd al anders, waarom eigenlijk? Maar ook hier, waar iedereen toch rondloopt om het goede te doen, kun je jezelf niet zijn en word je niet begrepen.  

  •  Bij familie en vrienden binnen heb je het idee dat je gek bent. De oppervlakkige gespreksonderwerpen, de meningen die iedereen van elkaar overneemt… Hoe kan het dat jij het leven zo anders ziet dan zij? Dat voelt eenzaam. Je hebt al te lang geprobeerd om er in te passen, je aan te passen, en je bent het moe. Er moet zoveel meer zijn in het leven alleen kan je niet echt plaatsen wat dat nou precies is. Een gemis, een verlangen iets richting het spirituele en of de natuur. Meer…    

 • Verdrietig vraag jij jezelf af hoe je in hemelsnaam kan functioneren in deze maatschappij en met deze mensen. Het lijkt wel of ze niet nadenken en niet echt voelen. Je bent opgebrand van het aanpassen. Waarom ziet niemand je zoals je bent? Als het leven nu zou ophouden zou het ergens ook wel oké zijn, zo verloren voel je jezelf door de dag heen. Je wilt het zelf doen op eigen benen, maar hoe dan?

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je buiten de verwachtingen je eigen keuzen kunt maken. Keuzes waar je achter kunt staan en dat voelt goed, beter zelfs… bevrijdend.

 • Je wakker wordt en denk Yes! Je bent energiek en voelt je verbonden, gewoon lekker. Je bepaalt zelf je dag en wat je gaat doen. Met je gezin, je werk en het belangrijkste hoe jij het wil met daarin tijd voor jezelf.

 • Je naar je werk gaat met een goed gevoel. Je hebt geen last van je collega’s en jij doet wat goed is, voor je cliënten én voor jezelf.

 • Je bij je familie zit en jezelf goed voelt. Je anders zijn voelt als een kracht. Het maakt je niet uit wat zij vinden, iedereen mag een perspectief hebben. Jij ziet alleen meer en dat is juist leuk!

 • Je je eigen manier hebt gevonden om zinvol te functioneren in deze maatschappij, tussen de mensen. En dat het ook nog leuk is. Je voelt je geaccepteerd… Jouw leven is zinvol, iets om van te genieten!

Als jij ‘ja’ zegt tegen je zelf dan:

1. Doe jij wat je zelf wilt. Dat kan alleen maar doordat je nu weet wie je bent en wat je wil. Pas je jezelf niet meer aan. Je leidt je eigen leven op jouw manier. En dat blijkt veel minder energie te kosten, en veel zinvoller te voelen!

2.  Ben je energiek en je leeft weer. Elke ochtend klaar om de dag, jouw dag te beginnen. Jouw leven gaat over de dingen die ertoe doen. Je hebt tijd voor je gezin, je relatie en vooral ook eigen tijd voor jezelf.

3. Op je werk ben je jezelf en bevrijd. Het maakt je niet uit wat zij vinden, jij past jouw unieke blik toe overal waar je komt. Doen zoals het hoort op je werk is zelfs leuk omdat je het op jouw manier doet! Je ziet en hoort collega’s en je blijft daar bij je eigen visie. Je hebt geen goedkeuring nodig je doet je ding op jouw manier. Dit heeft zelfs het effect dat collega’s jou dingen gaan vragen, je valt op.

4.  Kun je met familie en vrienden jezelf zijn en het maakt niet uit wat iemand vindt van jou. Je ziet helder waarom mensen dingen doen, je overziet het geheel. Je bent rustig en jezelf. En dat wil ook zeggen: mét je spirituele kant.

5. Heb je jezelf helder, je weet wie je bent en je kunt voelen wat je wilt. Je draagt jezelf, en het leven in de maatschappij, op jouw manier. Je kan alles aan. Nooit gedacht dat je het helemaal zelf kon!

Ik zei ja tegen mezelf! Doe je mee?

Liefs,

Yvonne van Alphen