Wat kom je op aarde doen en wat is jouw zielsmissie?

Jarenlang was ik altijd aan het zoeken. Ik voelde mezelf niet helemaal thuis op aarde. De maatschappij begreep ik al helemaal niet. Verschillen tussen mensen, de een beter vinden dan de ander. Machtsstructuren in bedrijven en op school moest alles op dezelfde manier. Konden mensen niet gewoon normaal doen tegen elkaar, we zijn toch allemaal mens en gelijkwaardig? Ik vroeg me soms af: wie heeft dit verzonnen deze poppenkast en waarom moet ik van alles?

Met vallen en opstaan, veel pijn en verdriet vond ik uiteindelijk wat ik zocht, mezelf.

Ik voelde alles, behalve mijn eigen pad

Vroeger had ik al een gave om alles aan te voelen nog lang voordat het gebeurde. Klinkt leuk hè, maar dat was het meestal niet. Ik voelde me alleen en onbegrepen. Wat ik voelde kwam uit maar ik had eigenlijk niemand waarmee ik daar over kon praten. Daardoor deed ik wat er van me verwacht werd en ging ik langzaam steeds meer in de wereld staan ‘zoals het hoort’. Wat ik nog niet zag was dat juist dit zorgde voor alle weerstand en lessen die ik tegenkwam op mijn pad.

Dat viel ook niet mee omdat ik alles alleen moest doen (dacht ik). Totdat ik óp was en hulp ben gaan zoeken. Ik kwam bij een medium terecht en daar maakte ik iets ongekends mee: ik voelde me gelijk thuis. Ik kon mezelf zijn en voor het eerst al mijn gaves laten stromen. Dat was een gevoel, een openbaring die voelde van levensbelang.

Toch klopte er iets nog steeds niet. Ik vond het heel leuk allemaal om met heldere vermogens te werken, maar wie was ik dan zelf? Ik zag van alles, maar niet waar het in mijn leven naartoe moest. En wie zag mij?
Achteraf zie ik patronen in wat er in mijn leven speelde. Welke opleiding, welke baan en welke relaties en vriendschappen ik ook probeerde, ik leek mijn plek maar niet te vinden. Dat deed pijn, en hoe moest ik door die pijnlijke stukken heen? Op mijn werk onder een baas ging ik 200% en toch werd ik niet gezien en was het niet goed genoeg. Bij mij familie was ik nog meer de ‘andere’, degene die afweek. Ik voelde me niet gezien waardoor ik me zo alleen voelde.

Dat veranderde toen ik ziek werd

Dat steeds herhalende patroon veranderde nadat ik erg ziek werd door de ziekte van Lyme: mijn organen waren ontregeld en ik functioneerde nog maar twee uur per dag. Dat zou nooit meer over gaan, werd me verteld  – en toch werd ik helemaal beter.
Ik was zo klaar met mezelf anders voordoen dan wie ik ben. Ik begon mijn eigen bedrijf en dat veranderde alles. Wat in me opkwam lukte en kreeg vorm. Ideeën werden werkelijkheid, wat ik creëerde manifesteerde zich heel simpel en aards. Retraites bijvoorbeeld. Klanten. Groepen die ik leidde en waarin ik alles kon inbrengen wat ik bén, in plaats van keihard te werken.

Ik leerde mezelf opruimen en mezelf steeds beter leren kennen. Zo boven zo beneden en zo beneden zo boven. Verdiepen, echt mezelf en mijn leven helemaal aangaan en helen.
Toen ik dat deed leerde ik pas echt mezelf kennen. Hoe werk ik en waarom deed en doe ik de dingen zoals ik doe? Wonderlijk en confronterend.

En toch, in deze mooie reis miste ik iets alleen wist ik nog niet wat. Ik kreeg vanuit het universum een oefening door en deze oefening ben ik zelf gaan doen en later in mijn trajecten.

Contact met mijn ziel

Die oefening wil ik in dit e-book ook aan jou doorgeven, omdat hij zo krachtig is en zo simpel. Ik moest namelijk contact maken met mijn ziel vanaf het moment dat ik besloot naar aarde te komen, hoe bijzonder is dat?! Ik zag mezelf, mijn ziel en voelde mijn eigen missie. Deze missie bestaat uit allerlei lagen maar de kern, daar vond ik waar ik mijn hele leven naar op zoek was. Mezelf en waarom ik hier naar aarde ben gekomen…

Dit heeft mij zoveel rust gebracht, wetende of beter gezegd voelende waarom ik deze keuze maakte en wat ik hier mag doen.

Mijn vraag beantwoord: wat ik hier kom doen

Door deze oefening na al die jaren van zoeken, weet ik wat ik hier op aarde kom doen. En dat is totaal mezelf zijn. Mijn leven leiden in plaats van lijden omdat ik me aanpaste aan anderen. Vanuit mezelf zijn kon ik ook mijn spirituele zelf zijn, als ziel. Ik beweeg nu vanuit mijn hart en ziel. Ik laat het leven komen zoals het zich aandient en geef het van daaruit vorm. Ik vraag me niet meer af wat iemand vindt. Dat maakt me niet uit. Het is mijn leven en dat geef ik vorm op mijn manier. Daardoor kan ik nu als ziel heel stevig op de aarde leven. Dat betekent niet dat dingen niet meer pijn kunnen doen, maar het mag er zijn.
Ik heb niet meer het gevoel dat ik iets ‘moet’, van mezelf of van een ander of van de maatschappij. Moeten is veranderd in verantwoording nemen, en zo sta ik als een huis. Ik zorg voor mezelf, weet wie ik ben en daardoor kan ik er zijn voor anderen.

Ik heb verbinding: met mezelf, de aarde en het universum

Ik voel me niet meer alleen, ik voel mij verbonden met mezelf en de hele aarde, mens, dier en het universum. Ik kom hier om mijn lichtwerk in te zetten en om daar een voorbeeld in te zijn, zodat de zielen die daar klaar voor zijn zich ook thuis kunnen gaan voelen op aarde. Zodat zij ook verder kunnen met hun leven. Ik heb de moed daarvoor want ik ‘doe’. Concreet, ik doe wat ik moet doen. Ik kom voor mezelf op en ben mezelf. Wat ik daar ook voor moet doen. Als ik het kan, kan jij het ook!

Zo is het nu voor mij:

Ik heb geleerd om mijn leven vorm te geven zoals ik dat wil. Niet meer tegen de verdrukking in, maar in openheid. Dat ik dat tegen de stroom in deed, maakte dat ik altijd anders was.
Nu pas ik me niet meer aan bij andere mensen. Mijn ijkpunt zijn niet meer de verwachtingen van anderen, maar mijn afspraken met mezelf. En daar houd ik me aan. Want die kloppen voor mij.

Dat betekent dat ik nu verantwoordelijkheid neem voor mijn eigen keuzes en mijn eigen daden. Ik sta als een huis. Ook als ik tegenwind voel, kan ik mezelf dragen, mijn gezin en mijn onderneming. Daarin heb ik mijn anders-zijn en mijn heldere blik als uniek punt.

Ik gebruik mijn gave onafhankelijk

Ik heb geleerd om die heldere blik, dat vooruit weten, niet meer weg te stoppen maar te gebruiken in de dagelijkse wereld. Daardoor wordt mijn blik helderder én pas ik steeds beter in de maatschappij op punten waar ik dat wil. Moeten is zelfs leuk geworden, en sommige dingen doen zoals ze horen gaat als vanzelf. Ik heb het anders zijn en het spirituele ingezet om heel stevig op de aarde te staan. Ik leef mijn zielsmissies!

En dat… wil ik in alle liefde delen met jou! Want hoe mooi zou het zijn als jij zelf kan voelen waarom jij hier bent en wat je hier wilt leren en ervaren en waarom? Als jij je licht kunt voegen bij het mijne en dat van vele anderen?

Ik ga je helpen! Laten we het samen doen.

Klik hier om mijn gratis E-book te downloaden Gratis E-book In 7 stappen naar jouw zielsmissie

Liefs,

Yvonne van Alphen