Wat is het ergste wat er kan gebeuren als ik voor mezelf kies?

Als ik deze vraag krijg, die overigens niet vaak hardop wordt gesteld, dan voel ik altijd heel veel warmte en dan denk ik, jeetje kies alsjeblieft voor jezelf en je eigen leven! Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik heel goed.

In deze blog vertel ik je wat er gebeurt wanneer je voor jezelf kiest en heb ik ook gelijk een simpele oefening voor je om de eerste stap te zetten.

Iedereen voelt/denkt deze vraag van binnen, maar durft hem niet te stellen.

Er is natuurlijk geen simpel antwoord op deze vraag omdat er meer factoren meespelen in jouw proces, maar dit wil ik je vandaag meegeven…

Wat gebeurt er wanneer je voor jezelf kiest?

Niks! Het wordt alleen maar warmer, liefdevoller en meer ontspannen. Jouw leven wordt van jou. Wanneer je voor jezelf kiest, heeft dat invloed op je gezin, werk, gezondheid, alles. En ten goede! Want als jij voor jezelf kan kiezen, kan een ander dat ook. Denk maar aan je kinderen ;). Als je leert om dat vanuit je hart te doen, dan verwarmt dat alles en iedereen om je heen!

Het lijkt eng en dat is het soms ook, maar ik help je stap voor stap in jouw proces, zodat je weet waar je moet beginnen. Zodat het niet overweldigend of te veel voor je is. 

Daarin heb je tijd voor jezelf nodig en mijn vraag aan jou is: wat kun je nu doen voor jezelf als kleine eerst stap?
Mijn tip voor vandaag is: ga eens met jezelf 10 minuten niks doen en kijk wat er dan gebeurt. Verderop vind je een oefening hoe je dit kunt doen.

Het zal je verbazen wat er gebeurt!

Ik stelde de vraag aan iemand die voor zichzelf koos en ze antwoordde

“Als ik naar mezelf kijk, dan is het dat ik nu mezelf durf te zijn, wat me veel minder energie kost. En eigenlijk levert het me ook nog energie op, want ik durf nu veel meer te zeggen wat er in me opkomt, waar ik anderen weer meer help/inspireer en daar krijg ik weer energie van. Win-win dus 😉. Ook wordt het bijvoorbeeld makkelijker om ‘nee’ te zeggen, omdat ik weet of iets goed voor me is of niet. En dan wordt het ook gewoon geaccepteerd, omdat ik er zelf helemaal achter sta. Oftewel: je wordt veel meer jezelf, waardoor je niet hoeft te vechten tegen je eigen overtuigingen, je veel meer vertrouwen krijgt in jezelf en het leven en dat levert een hoop ontspanning en energie op.”

Hoe is dat voor mij?

Voor mezelf kiezen gaat als vanzelf, maar ik weet nog toen ik begon dat ik dacht: “pfff waar moet ik beginnen?” Dat kon nog wel eens overweldigend zijn. Maar eigenlijk, toen ik stap voor stap aan mezelf ging werken, gaf dat juist veel meer helderheid en overzicht.

Nu voelt het zelfs zo vrij dat ik in het begin echt moest wennen van: jeetje wat moet ik doen met zo’n immens gevoel van ruimte en vrijheid? Zelfs wanneer ik werk, of lekker met Sam ben, ervaar ik dat gevoel zo. Ik kan je zeggen vanuit het diepste van mijn hart, dat is zooo HEERLIJK!!!

Zo kan dat ook voor jou worden

Zet de eerste stap met deze oefening:

  1. Ga met jezelf zitten
  2. Adem in je buik 4in 4uit 4vast 4niks
  3. Ga ervaren hoe het is om 10 minuten niks te doen en met jezelf te zitten, zet een wekker
  4. Schrijf daarna op wat je ervaren hebt

Het lijkt me leuk als je wat je ervaren hebt met me zou willen delen. Dat kan door me een mailtje te sturen op info@solute-bewustwording.nl

Fijne dag en liefs,

Yvonne