Het nieuwe jaar 2022 en de nieuwe maan in steenbok 2 januari

Het nieuwe jaar 2022

De overgang naar een nieuw jaar is een heel proces. Niet zozeer gezien de specifieke datum die vastgelegd is maar de weg die men bewandeld over een heel jaar. Een jaar waarin de aarde om de zon draait en daarmee in energie komt met alle planeten en tekens die daarbij horen.
December is de start van de winter en de winterzonnewende waarna de dagen weer lichter worden. Deze tijd voor introspectie is belangrijk om tot bezieling en berusting te komen in jezelf. Dat kan gepaard gaan met weerstand en fysieke klachten om al het oude los te kunnen laten en het nieuwe weer te integreren, fysiek en energetisch.

Geef jezelf de tijd voor dit loslaatproces, dit is niet de bedoeling van een op andere dag. Dit heeft tijd nodig. Geef en gun jezelf hiervoor rust en ruimte. We zijn zo gewend om aan te staan en niet alleen voor onszelf maar voor velen om ons heen.
Spaar niet op waarvan je nu al voelt dat je mag doen. Tegen je eigen stroom in gaan zorgt voor veel weerstand en dat is zonde.

kijk naar buiten
laat het zonlicht over je heen schijnen
adem diep in je buik
voel je voeten op de grond
adem in je hart
en voel jezelf

alleen jij kan jouw eigen ik zijn
alleen jij kan jezelf de ruimte geven
alleen jij kan jouw eigen veiligheid creëren
alleen jij kan voor jouzelf zorgen
op een manier die aansluit bij jou

omdat jij jij bent. Lieve jij, je bent hier en je bent vrij

Nieuwe maan Steenbok


Een nieuw jaar en een nieuwe maan. Een periode waarin zoveel losgelaten en afgesloten wordt. Sluit niet teveel af, het maakt deel uit van je reis, het mag er zijn. Kijk erna met je hart. Een nieuw begin waarin nog een berg collectieve pijn naar boven komt. Ja dit gaat ons allen aan. Kunnen wij er iets in betekenen? Jazeker! Strijden is een manier van onmacht, we leggen onze onmacht, boosheid en verdriet buiten onszelf. Waarom we dit doen is omdat het pijn doet. Het leven, het ‘naar’ doen naar elkaar, de oneerlijkheid en onbegrip. De projectie van jouw missie. Ben je eigen steun en ben jezelf! Ga op zoek naar wie jij bent, je missie waarom je hier naar toe kwam, los dat op en alles zal vervagen en alles wat er dan is kan en mag er zijn. En iedereen mag zijn wie zij zijn met hun eigen missie hier. Met grenzen en in liefde! En ook dat ligt in jou!