Nieuwe maan Maagd 27 augustus 2022 & manifestatie

Een nieuwe maan en weer een nieuwe kans om in deze energie iets te starten. Wat zou je graag willen gaan doen, en waarom? Maar! Om niet alles gelijk naar buiten te keren… wat zou je graag willen voor jezelf en wat heb je op dit moment nodig?

De maagd

De zon en maan staan beiden in het teken Maagd. De (zelf) kritische, perfectionistische en  analyserende Maagd.
Hoe kritisch ben je op jezelf en daardoor op jouw omgeving? Waarom zou je kritisch zijn? Moet alles beter of zijn dingen ook wel eens gewoon goed zoals ze zijn?
Voel eens waar jouw energie nu zit. Is dat in je hoofd, je keel of borst? Of zit jouw ademhaling en energie juist heel laag? Als het hoog zit, probeer dan in jezelf te zakken. Even uit dat analyserende denkende hoofd en terug naar jezelf en jouw gevoel. In je buik, in je lichaam, in je hart.
Dat geeft rust hè!

Saturnus, Neptunus en Uranus retrograde

Drie bijzondere planeten gaan retrograde lopen. Dat wil zeggen, de planeer lijkt ‘achteruit’ te gaan in richting ten opzichte van andere planeten. Behalve de zon en de maan, zij gaan niet retrograde.
Uranus is eigenzinnig en wil vernieuwen, Saturnus is juist een begrenzer en voeg naar Neptunus die gaat over spiritualiteit en groei, maar ook over of jij wel echt ziet wat je ziet, of dat je jezelf voor de gek houd omdat je iets denkt te weten vanuit je hoofd in plaats van jouw hogere zelf en hart, toe en je hebt 3 bijzondere planeten retrograde.
Zonder reflectie kun je niet verder in deze energie. Sta even stil in plaats van in de toekomst te zitten. Je kunt niet vooruit dus je moet bijna stilstaan omdat het anders te veel weerstand gaat geven. Je kunt dus gaan vechten tegen jezelf of jezelf overgeven aan het moment.
Dat betekent niet dat je heel de week op het gras moet gaan liggen niks doen. Nee, je kan gewoon bewegen en jouw dagelijkse dingen doen. Dat bepaal jij zelf en niet omdat er weer een nieuwe maan is. Wat wel zo is dat deze energie uitvergroot wat jij lastig vindt in jouw leven. En daar, mag je wel naar kijken voor jezelf.  

Manifestatie:

  • Wens vanuit je hart, maar met beide benen op de grond
  • Visualiseer wat je wel wilt
  • Wens kleine stapjes
  • Wat moet je concreet doen?
  • Waarom wil je dit precies?
  • Voel dankbaarheid voor jezelf
  • Wens en laat los, wat mag komen en waar jij klaar voor bent, komt!

Channeling:

Als je niet weet waar je moet beginnen, begin dan ergens. In deze Maagd energie kom je er vast aan uit door het analyserende vermogen. Maar begin ergens, dan pas kun je kijken of je juist begonnen bent of dat je eerst ergens anders aan begint en hoe je het verder wilt afmaken.
Voor mensen die te snel willen gaan en daarmee wil ik zeggen, te snel voor zichzelf, kan de komende dagen niet prettig aanvoelen. Je wordt als het ware stilgezet, maar misschien geeft het je juist ook wel even de rust waar je naar verlangd. Even stilstaan met jezelf, oja wie was je ook alweer?
Voor de mensen die in het verleden leven, kan de toekomst hun in gaan halen, wat weer angst kan geven. Want waarom blijf je anders in het verleden hangen? Ook hier kun jij nog steeds voor jezelf bepalen, niet jouw toekomst en niet iemand anders, alleen jij zelf.  
Voor de mensen in het hier en nu is het vandaag gewoon het hier en nu. Vanuit dat rustpunt beweeg je en is er weinig aan de hand. Mochten er wel triggers uitvergroot worden dan kun je die in het hier en nu bekijken, voelen en oplossen.
En zo zullen er nog vellen aspecten en verschillen zijn, hoe iedereen komende dagen ervaart.
Het is fijn om even niet te moeten. Laat alles, al is het maar voor 5 minuten even los. Zeg tegen jezelf ik laat nu alles even los wat mij niet dient. Hoe ervaar je dat?
Je kan zoveel vasthouden van jezelf en van anderen, maar je kunt pas verder groeien als je eerst de ander los laat, waardoor de ander ook weer kan groeien, en daarna jezelf waardoor jij kunt groeien.
Als je veel chaos ervaart kun je in de energie van de Maagd ook even pen en papier pakken en opschrijven hoe je je voelt.
Ga vooral niet te moeilijk doen, ga wat leuks doen, blijf uit je hoofd en geniet van het weer en de natuur om je heen! Je kan toch niet alles vasthouden en controleren, kun je het nu beter gewoon even laten zijn zoals het is.

Wil je wel wat doen? Begin ergens, alles is goed en jij bepaalt dus je kan altijd weer veranderen!
Je hebt altijd een keuze!

Yvonne van Alphen