Nieuwe maan 1 april 2022

Een nieuwe maan betekent een nieuw begin. De ram is het eerste teken van de dierenriem en dat betekent ook dat deze nieuwe maan de eerste nieuwe maan is in het astrologische nieuwe jaar.

De ram

Rammen kunnen vurig zijn, ongeduldig en impulsief. Als er vanuit het mentale veld gecommuniceerd wordt kan de ram ongeduldig en snel geïrriteerd raken. Een ram is direct en eerlijk maar daarvoor is wel een verbinding vanuit het hart nodig. Dan verzacht de ram en wordt de communicatie zachter en zuiverder. Ze hebben passie en power en kunnen goede leiders worden.

De balans voor deze week

Als je niet vooruit te branden bent nu net de lente begonnen is, kun je van deze vurige energie gebruik maken. Je bent in staat om lekker even te gassen en overzicht te krijgen in je leven. Je krijgt meer gedaan en sneller. Mocht je over te tour raken in deze snelle energie dan zou je even een stapje terug nemen om overzicht te krijgen in plaats van te ver vooruit te rennen in actiemodus. Kijk ook even hoe lang je per dag ‘aan’ staat in deze ram energie, is een goede oefening voor je eigen bewustwording. Als je zakt vanuit je ratio naar je hart wat geeft je lichaam en hart dan aan wat je nodig hebt?

Wat in deze dagen op je pad kan komen kan gaan over pijnlijke situaties van het verleden. Vooral die gaan over het opkomen voor jezelf. Hoe kwam je op voor je zelf en hoe zou je dat nu doen? Mensen om je heen die je triggeren in oude herinneringen. Deze stukken zijn waardevol voor jouw eigen zelfreflectie en zelfinzicht. Wat gebeurde er en waarom doet het pijn? Waar ben je harder geworden of defensief? Hoe zou je dat zachter kunnen maken?

Mercurius

De planeet van communicatie. Voel je je ergens niet gelijk of stel je je niet gelijk op? Hoe uit je jezelf naar de buitenwereld? In ram energie kun je moeite hebben om over je gevoelens te praten en soms kun je moeilijk te bereiken zijn voor anderen omdat je op jezelf gericht bent.
Dat is oke. Het is juist goed om even een focus op jezelf te hebben en te houden en om daarin te bekijken wat jij zelf wil. Jij bepaalt want het is jouw leven en dat doe je op jouw manier. Als je dat spannend vindt, kunt je nu gebruik maken van de passie van de ram. Houd wel in de gaten dat je verantwoording neemt over je besluiten. Je kunt springen in het diepe maar als je weet dat er stenen liggen in plaats van water dan is het niet handig op op die plek te springen.

Channeling:

Voelt het lastig voelen vandaag? Voel je nog waar je staat en wie je bent of is het te druk om je heen waardoor je niet tot jezelf kan komen?
Ben je jezelf bewust van je eigen energie? Adem eens naar je hart en waar ben je dan eigenlijk mee bezig? Wanneer we uitvluchten zoeken buiten ons zelf kan dat veel verdriet geven. Je hoeft vandaag even niet te leiden en ook niet te lang te lijden. Het is even goed zoals het is. Deze energie vraagt om eerlijkheid richting jezelf. Je kunt nu heel goed voelen wanneer er een wrang gevoel op komt zetten waardoor je eigenlijk wilt gaan wijzen naar een ander, dat je dan naar jezelf mag wijzen. Alles frustraties en boosheid die opgebouwd zijn van alle momenten dat jij niet voor jezelf bent opgekomen of grenzen hebt getrokken in je leven kunnen nu een uitweg zoeken. Dat kan verschillende gevolgen hebben. Je kunt jezelf opblazen, je kunt lelijk doen naar een ander en je kunt jezelf volledig blokkeren.

Laat maar omhoog komen dan kan het uit je systeem.

De afgelopen maanden zijn hoog in trilling en zorgen ervoor dat er steeds meer oud zeer uit je systeem kan komen. Dit is mooi en laat werkelijk zien hoe jij er voor staat. Misschien heb je voor langere tijd dingen geroepen waarvan nu blijkt dat diep in jou je dit anders voelt. Ben lief voor jezelf, je doet je best.
Ben je je bewust van manipulatief gedrag van jezelf en anderen, ga jezelf te raden waarom je dat doet en nodig hebt. Wil je eerlijk zijn wil je echt zijn? Begin dan met eerlijk zijn naar jezelf. Ben je niet lief geweest zeg dan sorry, vergeef jezelf en spreek je uit naar de ander. De ram heeft die moed en daar kun je nu goed gebruik van maken. Dan moet je durven zakken in jezelf want vanuit je ratio wordt het niet vriendelijker om je heen. Dat kan veel verdriet geven omdat je het uit zou willen schreeuwen maar lieve jij, je bent er voor jezelf en je bent niet alleen!

Zet hem op in dit nieuwe begin. Kijk naar jezelf en schrijf eens op papier hoe jij je op dit moment voelt en wie jij bent.
Je kunt elke dag elke minuut opnieuw beginnen en starten met jouw eigen leven. Hoe jij het wil en met jouw grenzen.

Geniet van het nieuwe begin, deze nieuwe kans om weer voor jezelf te kiezen.

Veel liefs,

Yvonne van Alphen