Nieuwe maan Tweelingen 30 mei 2022

De maan en de zon staan samen in het speelse teken Tweelingen.

Tijdens een nieuwe maan is het een fijne energie om iets nieuws te starten. Wat jou niet meer dient, mag je achter je laten en je mag meenemen wat je wel wilt.

Tweelingen
Tweelingen zijn speels en luchtig. Je vangt ze niet met controle, ze gaan hun eigen weg en kijken niet snel achterom. Ze zijn gefascineerd door het leven en houden van ontdekkingen. Ze zijn erg leergierig en nieuwsgierig. Heerlijk of confronterend wanneer jouw control freak de kop op steekt. Beweeg lekker even mee op deze energie van de Tweelingen.

Mocht je in deze energie van de Tweelingen snel afgeleid zijn en onrustig dan is het fijn om jezelf even te centreren vanuit je jezelf. Dat doe je door in je buik te ademen en contact te maken met jouw hart. Je zegt: Ik ben ( jouw naam ). Zoek als het ware even het stiltepunt in de storm op en ga vanuit dat punt weer keuzes maken. In Tweelingen kunnen de keuzes en kansen om je oren vliegen en overkomen als teveel. Daag jezelf uit om toch eens even stil te staan bij jezelf. Dan neem je verantwoording en regie over jezelf. Wat een Tweeling wel eens lastig vindt omdat de waarheid confronterend kan zijn. Je hebt nu de kracht van Mars als steun en daar kun je gebruik van maken voor wat extra zekerheid en vertrouwen. Doe maar gewoon en probeer maar gewoon. Je kunt altijd weer een nieuwe andere keuze maken.
Ben lief en zacht voor jezelf en voor de mensen om je heen. Tweelingen houden niet van harde aanpak, dan vluchten ze alleen maar verder. Maak echt contact met jezelf en met een ander. Kijk diegene even aan, echt aan in de ogen. Het is oké, je mag er zijn en ook jouw pijn. Je bent niet alleen!

Mercurius loopt ook nog steeds retrograde en deze planeet hoort bij het teken Tweelingen. Kijk eens naar wat er om je heen gebeurt qua communicatie. Hoe communiceren mensen met jou en wat zegt dat over jou? Misschien wordt je getriggerd. Wanneer dat zo is, is het goed om naar jouw eigen communicatie te kijken. Ben je wel helemaal helder en duidelijk of ‘denk’ je dat mensen jou maar begrijpen zonder dat jij iets uitlegt? Een mooie nieuwe maan om jezelf onder de loep te nemen en jezelf te verdiepen in zelfkennis. Waarom doe jij wat je doet en waarom gebeuren dingen op jouw pad?  

Channeling:

Diepgang is spannend. Luchtigheid en maar weer doorgaan hebben tijdelijk effect. Wat er gebeurt op het moment dat jij jezelf niet aangaat en de confrontatie is dat je geen regie over jouw leven en jezelf neemt. Je ontloopt jouw verantwoording en dat doet pijn. Wanneer je in dit stuk andere mensen tegen komt, gaan zij jou spiegelen en dat kan pijn doen. Realiseer je dan, dat hetgeen wat pijn doet, jij dat bent die jouzelf in de steek laat omdat je maar door gaat met de wind mee.
Stop even en sta even stil. Huil je tranen en heel jezelf omdat je even tijd maakt voor jezelf. Het is goed om dit te doen en het gaat je een berg confrontatie schelen. Het is heel spannend dat weet ik, maar je bent niet alleen. Vraag hulp en deel. Dan wordt er terug gedeeld en geheeld.
Blijf dan niet te lang hangen en stilstaan. Je bent zo mooi in Tweelingen energie omdat je zo speels en luchtig bent. Je voelt alles aan en geniet van de kleinste dingen. Duik de natuur in, voel de wind, de zon en de grond onder je voeten. Dat is leven, dat is voelen en zijn. En jij! Mag helemaal jezelf zijn!
Zeg eens eerlijk wat je vindt. Waar sla jij confrontatie over en slik jij jouw woorden in? Het is goed om te overdenken en voelen waarom je bepaalde woorden zou willen zeggen tegen iemand anders. Wanneer je gaat communiceren, begin dan niet met jij deed dit en jij deed dat, maar met: het voelt voor mij niet fijn wanneer of dat…
Dat verzacht in Tweelingen energie en opent de communicatie. Je wordt sterker wanneer je voor jezelf opkomt. Wel is het belangrijk om eerst te kijken naar wat jou precies pijn doet. In de meeste gevallen is er geen communicatie met een ander persoon nodig wanneer jij jouw eigen trigger doorziet en oplost.
De energie kan veel zijn, veel kansen en veel keuzes. Waar moet je beginnen? Begin met even stil te staan. Adem in je buik, voel je voeten op de grond en ga met je aandacht naar je hart. Adem zo even een paar minuten in rust. Dan ben je bij jezelf en wordt alles rustiger. Maak vanuit dat punt een keuze, voel waar jij op dat moment behoefte aan hebt en ga dat ook doen. Wel realistisch natuurlijk want wanneer je wacht op een pakketje wat pas over een week binnen is en je wilt dat nu hebben, dan ben je natuurlijk erg destructief bezig. Zak wat dieper in jezelf door je te focussen op je adem en je hart. Wat wil je dan echt?


Ben lief voor jezelf, zorg voor jezelf en sta elke dag even stil met jezelf!

Liefs,

Yvonne van Alphen