Nieuwe maan in Vissen 2 maart 2022

De maan en de zon staan samen in het dromerige teken Vissen.

Vissen zijn dromers en vloeien met de flow mee van het water. Ze zijn erg intuïtief en gevoelig. Door deze gevoeligheid kan het zijn dat je het even niet meer weet. Wat is van jou en wat is van de ander? Vertrouw je je eigen gevoel nog wel of is dat ook van iemand anders? Neptunus de thuisplaneet van de vissen kan dit gevoel versterken. Is alles wel echt zoals jij dacht of zit het anders in elkaar? Wat is waarheid en wat is wat jij er van gemaakt hebt? Hoe weet jij van jezelf of je vanuit je mentale veld praat of vanuit je gevoel? Of denk jij dat je voelt of voel jij echt? Wat weet je en wat voel je?
In vissenenergie kun je vluchten in het dromerige veld uit angst voor je eigen processen en de diepte van het leven.
In deze maan is het fijn om even de boel de boel te laten en niet gaan lopen peinzen over deze dingen. In de vissenenergie is het juist fijn om jouw vertrouwen te leggen in jezelf en in wat vanzelf naar jou mag toe komen op het juiste moment. Durf je dat aan?

Het even niet weten geeft rust, en dat is helemaal goed”

Als je het even niet weet let dan op je grenzen. Je kan extra gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf en projecties leggen vanuit je denkgeest waardoor er angst kan ontstaan. Blijf binnen in je eigen veld.
Makkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijp ik.

Wat je kunt proberen:
– Adem in je onderbuik
– Voel je lichaam, je voeten, benen, bekken, buik enzovoorts
– Visualiseer jouw energie om jezelf heen in een bubbel
– Maak contact met je hart
– Geef jezelf over
– Laat het moment voor nu even wat het is, totdat er vanzelf ingevingen komen
– Ga in deze energie iets leuks creatiefs doen voor jezelf

Zo ben je in ieder geval lief geweest voor jezelf en heb je bewust verbinding gemaakt met jezelf!

Jupiter wil eerlijkheid wanneer je teveel op een roze wolk hebt gezeten. Vergeef jezelf en ben reëel naar jezelf. Hou het klein, heel klein en dicht bij jezelf.
Laat jezelf niet beïnvloeden door anderen. Voel het proces achter het verhaal van jezelf en van diegene waar jij naar wilt luisteren.
We zitten nog vol in de winter. Stel je sprint naar de lente nog even uit en laad jezelf op in rust, beweging en creativiteit. Voor jezelf en met jezelf.

Channeling:

Hoe veilig voel jij je op dit moment? Op dit moment in de wereld en in jouzelf? Wist je dat veiligheid te maken heeft met hoe jij voor jezelf zorgt? Hoe zorg jij dat je veilig bent? Houd jij je aan je eigen afspraken of krijgt een ander de schuld van wat jij zelf in de hand hebt?
Vind je het eng in de intensiteit van de vissenenergie of voel je juist de rust, stilte en de bijzondere heldere energie van de vissen? Alles is oke. Je moet niks. Je hoeft niet meer, beter, anders etc. je mag gewoon jezelf zijn. Op elk moment in welke fase je ook zit van jouw bewustzijn en leven. Vechten naar ‘meer’ wanneer je daar nog niet klaar voor bent is als hopen op 30 graden in december. Dat is een verwachting waarmee je jezelf pijn doet. Dat wordt een teleurstelling omdat je eigenlijk weet dat het niet kan maar toch probeerde je het tegen de stroom in. Zonde van je energie.
Waarom deed je dat eigenlijk? Zo’n pijnlijke verwachting leggen op jezelf? Is dat nodig of is pijn veiliger dan het onverwachte en het veranderlijke leven hier op aarde? Alles verandert continue, dat kan spannend zijn maar ook heel veel rust geven. Als je toch niet weet wat er komt, hoef je er ook niet over te peinzen. Jouw leven en hoe jij de dag doorbrengt zijn zaken die jij wel zelf in de hand hebt. Jij bepaalt! Hoe mooi is dat dat je toch structuur en een bepaalde controle hebt en aan de andere kant ook weer niet. Stevig op de aarde staan is iets wat we allemaal kunnen leren. Eerst met jezelf en dan met elkaar. Als jij staat ben je een voorbeeld, niet andersom.
De energie nu is zo helder en luchtig dat het verwarrend kan zijn. Wat er ook gebeurt je kan er nu op dit precieze moment even niks aan veranderen. Wat je wel kan veranderen ben jezelf en de manier hoe je op bepaalde dingen reageert. Een stuk zelfreflectie zodra je van de dromerige wolk weer met je voeten op de aarde bent gaan staan. Vol met nieuwe energie en moed. Moed om te gaan staan en jezelf te zijn. Helemaal 100%

Ben jezelf! Weet je niet wie je bent, je bent op weg, onthoud dat! We zijn allemaal op weg en we leven in het hier en nu. Elk moment kan jij je leven anders inrichten als je dat zou willen. Je hebt een keuze. Hoe zou het zijn als je in die keuze ook jezelf kan zijn? Dat jij jouw leven leidt zoals dat bedoelt is voor jou.
Begin door jezelf te leren kennen in alle liefde die je in je hebt. Je bent hier naar toe gekomen dus je hebt die moed al, de moed om alles waar te maken wat je wil.
Stap 1, ben lief voor jezelf en eerlijk!

Een fijne en bewuste nieuwe maan gewenst!

Liefs,

Yvonne van Alphen