Nieuwe maan Waterman 1 februari 2022 06.45

Een nieuwe maan een nieuwe fase. De maan en zon staan samen in het teken Waterman.

De Waterman (lucht), het teken van vrienden en relaties. Van samenzijn en verbinden. Emotioneel gezien laat de Waterman zich niet te dichtbij confrontatie zien, maar hij heeft altijd wel het beste voor met zijn medemens, zeker als zij zichzelf minder gelijkwaardig voelen. Vrijheid en lucht is heel belangrijk voor een Waterman. Verandering is nodig want niets voelt zo gevangen dan controle en stilstaan.

Doe eens gek!

De lente
De dagen worden lichter en de lente komt er aan. Voor je gevoel kan dat een spagaat geven omdat je in de winter nog liever even onder een dekentje kruipt in plaats van klaar te staan voor actie nu de lente in aantocht is en de dagen lichter worden.
Ook staat deze Waterman onder invloed van Saturnus. In deze nieuwe maan nodigt hij je uit om niet te snel te willen gaan en jezelf te forceren. Zaadjes mogen eerst kiemen, wortelen en groeien. Jij dus ook! Droom je wensen en neem je verantwoordelijkheid in het hier en nu.

Neem tijd voor jezelf en droom
Deze stormige dagen waaien los wat los mag komen in je bewustwording. Misschien is het je opgevallen dat je al een aantal maanden steeds dezelfde patronen terug ziet komen. Bepaalde gebeurtenissen die op elkaar lijken en jou hetzelfde gevoel geven. Mensen die jou triggeren op steeds hetzelfde pijnlijke stukje. Herinneringen of dromen die voorbij komen en ook weer wijzen naar dat bepaalde stukje oud zeer in jouw systeem.
Waar je eerste nog kon vluchten en wegrennen, zorgt de energie ervoor dat je een aantal pijnlijke trauma’s niet kan ontvluchten. Worteltje voor worteltje komt het oudzeer naar boven en het voelt alsof er niks tegen te doen is. Dat gaat door totdat je leert je pijn er te laten zijn zodat deze kan oplossen.
Laat het luchtige van de Waterman door je heen stromen en vertrouw dat alles komt zoals het komt en je niks hoeft te forceren. Adem in en adem uit in je buik.

Hoop en vertrouwen
Jupiter en Uranus geven een positieve energie in februari. Uranus is de planeet die hoort bij de Waterman en geeft een gevoel van veiligheid, hoop en vertrouwen. Alles wordt lichter en alles komt naar boven om te helen. Laat het gebeuren, verzet je niet. Vraag om hulp als je het moeilijk hebt! Je mag samen delen.

Channeling:

Er is licht in de duisternis. Hoop, vrede, vertrouwen en liefde. Voel maar in je hart. Ga met je aandacht naar je hart en voel daar eens. In rust en zachtheid. Dat ben jij lieve ziel. Je mag er zijn! Voel even met me mee naar een stroom van helder licht en hoop. Hoop en vertrouwen dat het oke is om hier precies nu te zijn. Dat je anders mag zijn en jezelf kan zijn. Niemand kan jou weerhouden van jezelf, alleen jij. Voel je de ruimte die ontstaat in de Waterman energie? Daar ben je vrij, maar je was en bent altijd al vrij.
Ja mensen kunnen heel naar doen. Ze hebben pijn en dat kan zich uiten in hebzucht, onmacht, macht, frustratie, geweld en ook in tussen de wolken te blijven zweven, geen verantwoording nemen, manipuleren, verstoppen en niet werkelijk je missie te leven op aarde. Wij waren hier allemaal en daar ook. Alles mag ervaren worden wat nog ervaren mag worden.
Maak niet van jou wat van de ander is. Hou het komende dagen luchtig, probeer het eens. Even niks om je heen van een ander, even alleen jezelf. Dan weet je ook precies het effect van jezelf tegenkomen en misschien wil je dan weer een van de bovenstaande dingen doen. Realiseer je dat, kijk er na en probeer het niet te veranderen. Hou het even luchtig in Waterman.

Veel luchtigheid en vertrouwen!

Liefs,

Yvonne