Een spiritueel leven op aarde, hoe dan?

Logisch heb je de wereld eigenlijk nooit gevonden, maar je bent er altijd goed in geslaagd om de dingen te doen zoals ze kennelijk horen. Omdat je best zorgzaam bent, koos je een beroep waarin je er voor anderen bent en ook thuis ben jij degene die altijd klaarstaat – al hoor jij jezelf wel eens mopperen dat jij altijd de achtervang bent.

En nu je wat ouder bent, kun je de boel wat meer de boel laten. Je vraagt je af wat jíj nou eigenlijk wilt, en je hebt al steeds meer antwoorden gevonden. Je wilt nu de tijd inhalen waarin je altijd voor anderen hebt gezorgd, nu is de beurt aan jou!

Je bent toe aan verdieping. Aan de dingen waar het in het leven écht om gaat. Spirituele verdieping, als je het zo wilt noemen. Je hebt vaak de indruk dat je meer voelt en weet dan anderen om je heen, en enerzijds wil je daar meer over weten – maar je bent ook bang voor de gevolgen. Als jij je op dat gebied gaat ontwikkelen, wat gaan de mensen om je heen daar dan van vinden? Raak je hen dan niet kwijt, raak je je leven zoals het is dan misschien kwijt? Dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Zo ziet jouw leven er nu uit:

* Anderen helpen is deel van je werk. En natuurlijk stem je je dan af op die anderen. Jij voelt dingen aan, je weet soms vanzelf wat er nodig is. Wanneer je je collega’s bezig ziet, vraag je je af of je de enige bent die zo van nature met gevoel kan werken. Je vraagt je af wat je hier mee moet en het lijkt alsof je de enige bent die dit zo ervaart. Dit ben jij, anders kan niet meer, maar het voelt eenzaam en je vraagt je af of er nog meer vrouwen zijn die dit zo ervaren. Je zou er graag met iemand gelijkgestemd over willen praten.

* In je relatie vind je het spannend om helemaal open te zijn over wat je voelt en weet. En over wat je daarmee zou willen! Want je bent bang dat je man er wat van gaat vinden wanneer jij meer tijd voor je eigen ontwikkeling gaat nemen, of dat je jezelf weer gaat verliezen als je je aanpast aan je relatie. Je wilt je zo graag persoonlijk en spiritueel ontwikkelen, maar je wilt hem ook niet kwijt.

* Je wordt helemaal blij als je denkt aan jezelf spiritueel verdiepen. Waar je moet beginnen weet je niet precies maar dat je meer kan en dat wil gaan ontdekken maakt je euforisch. Je voelt dat het jouw tijd is! Maar… wat als je hele leven ineens op zijn kop staat? Je bij je man weg moet gaan, je kids niet meer ziet of ander werk moet gaan zoeken. Help!

* Met vrienden kun je aardig jezelf zijn, maar toch voel je je nooit helemaal thuis. Je kan niet helemaal je vinger op de zere plek leggen wat dat gevoel betekent. Wat moet je daarmee en waar komt het vandaan? Het is fijn om samen te zijn maar er zijn dingen die je niet met ze kunt delen. Dat voelt verdrietig en soms alleen. Waarom kun je nou niet jezelf zijn en toch helemaal begrepen en geaccepteerd worden? Je wilt niet kiezen, je wilt het allebei!

* Je interesse op spiritueel gebied en de cursussen die je gevolgd hebt, maken het nog niet echt duidelijker allemaal. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Het is allemaal zo zweverig en de ene engel na het andere lichtwezen vliegt je om de oren. Hoe je dat spirituele dan toepast op aarde lijk je nergens te vinden. Je vindt dat je ‘het’ wel hier moet doen op aarde en niet in de lucht. Kun je dan niet gewoon een normaal dagelijks leven leiden mét de verdieping die je zoekt? Het lijkt alsof je moet kiezen, maar daarvoor is je huidige leven je te veel waard.

Als je zo doorgaat dan:

Zit je helemaal vast, en je verliest jezelf. De zelfstandige en verantwoordelijke vrouw die je ook bent, geeft het op. Je blijft je aanpassen en zorgen voor anderen, en je eigen ontwikkeling komt nooit aan bod. Ga je dat laten gebeuren?

Wil je op je sterfbed zien dat je geen keuze hebt gemaakt? Je weet ergens dat het leven gewoon een leerschool is en dat dingen niet zomaar gebeuren. Waarom kies je dan niet?

Of laat je mij je helpen?

Door voor jezelf te kiezen staat jouw wereld niet ineens op zijn kop. Juist door vanuit jezelf aan jezelf te werken verandert de wereld magisch om je heen, ten goede en positief! Omdat jij verandert en jezelf wordt, je hart en ziel opent, kunnen de mensen om jou heen dat ook. Als vanzelf. Jij kan dat voorbeeld zijn!

Hoe zou het voor je zijn als je op innerlijke reis gaat en

* Je wakker zou worden en je zou voelen dat je er bent. Gezakt in jezelf, in rust en verbonden. Dat je altijd terug kan keren naar jezelf, want daar is waar het altijd begint. Je hoeft niet meer te zoeken naar waar je moet beginnen. Yes, lekker!

*Je steeds meer ontwikkelt en dingen gaat zien. Jouw helderzien, helderweten, heldervoelen ontwikkelen als van nature op jouw eigen tempo. Je kan dat prima aan. Je merkt hierdoor dat de wereld om jou heen juist heel positief verandert. Jouw man begrijpt jou ineens op sommige stukken, dat je denkt… oke hoe is dat mogelijk.

*Je op je werk meer overzicht hebt en ziet waarom situaties gebeuren. Je kan daar op handelen en je voelt ook aan wanneer je juist jezelf er buiten moet houden. Want bewust werken met jezelf betekent niet dat je altijd zomaar kan intunen op een ander. Dat geeft rust.

* Je bij familie en vrienden jezelf kan zijn en in rust. Je geen gevoel hebt om jezelf te verantwoorden en gewoon te delen wat je wilt delen zonder dat het je iets uitmaakt wat zij daar van vinden. Je bent rustig en eerlijk. Je ontmoet nieuwe mensen en dat is een verademing voor je. Zij zitten op een lijn met jou. Je kunt zo fijn samen zijn met familie, zij mogen zijn wie zij zijn op hun reis en je kunt samen zijn met gelijkgestemden. Jij kan zelf kiezen. Je bepaalt zelf met wie je wat deelt over jezelf.

*Je spiritueel kan leven op aarde. Tijdens het opstaan, de was doen, de hond uitlaten en dat je dan bij jezelf bent met een goed gevoel. Je begrijpt jezelf en zo de wereld. Het voelt alsof je het hele leven aan kan, wat er ook gebeurt.

Dat kan als jij op innerlijke reis gaat. Met tijd voor jezelf en jouw ontwikkeling!

Na jouw innerlijke reis dan:

* Weet je wie je bent en is jouw zoektocht voorbij. Je ontwikkelt vanuit jezelf.

Je kan werken met je heldere vermogens en je kan deze onderscheiden. Je past ze toe op vraag en kan hier op een verantwoordelijke manier mee om gaan.

* Voel je op je werk precies aan wat nodig is en wat niet. Je handelt daarna en dat voelt goed.

* Kun je bij familie en vrienden jezelf zijn. Jij bepaalt wat je wilt delen en wat niet. Het hoeft ook allemaal niet meer, want je weet wie je zelf bent en dat is genoeg.

* Leg je verbinding met jezelf en vanuit daar kun je spiritueel leven op aarde, als jezelf. Je bent verantwoordelijk en je bent verbonden met jouw ziel. Vanuit dat punt leef je jouw leven, in rust en met het magische van het spirituele. Eindelijk, daar had je naar gezocht!

Daar heb ik twee prachtige programma’s voor geschreven:
Innerlijke reis groep
Innerlijke reis individueel

Lees onderaan de pagina’s de ervaringen van deelnemers na hun Innerlijke reis…

Ik wens jou een magische Innerlijke reis! Wil je samen eens kijken wat ik voor je kan betekenen vraag dan een gratis sessie aan.

Liefs,

Yvonne van Alphen