Regendruppels en passie

Alles is nat van de regen en ik hoor mensen klagen dat het regent. Mijn auto is nat en denk bij mezelf, dat is interessant. Terwijl ik naar mijn auto kijk denk ik bij mezelf ‘wauw wat bijzonder dat het water die ene druppel nu helemaal hier naar toe is gekomen en zichtbaar is’. Wonderlijk eigenlijk en we hebben nu allemaal iets gemeen. Natte ramen en een natte auto, lekker tastbaar en hoe lekker aards ;). Onze Sam vindt het helemaal leuk, nu kan hij met een trekker de ramen helder maken.

Ik ben zelf iemand die graag de verbinding en de verbanden in de wereld ziet. Die zich kan verwonderen over een grassprietje, en over een regeldruppel waar alles in zit en wonderbaarlijk is onder een microscoop.
Dat is eigenlijk altijd zo geweest vanaf dat ik mij kan herinneren.
Dat voelde wel eens eenzaam. Toch kom ik steeds meer mensen tegen die ook de diepgang van het leven aandurven en kunnen voelen. Daar word ik heel blij van. Dit hele kleine druppeltje uit de lucht en zo ervaren maakt mijn leven rijker, dieper en fijner. Helemaal wanneer ik dit ook nog eens kan delen met heel veel andere mensen.

Een warm hart

Vandaag zat ik in sessie met mijn dierbare vriendin Esther. Zij is vanuit haar hart met een tekencursus bezig. Ze kan al prachtig tekenen en is zich nu aan het verdiepen met achtergronden. Echt werkelijk magisch mooi is wat ze maakt. Voor mij voelt dat zo helder en warm wanneer iemand echt vanuit kwetsbaarheid en een open hart een passie zo neerzet op papier. Dat geeft mijn leven zin, dat is diepgang.
Zo heb ik nog een dierbare vriendin Caroline en zij maakt rouwkunst, ze vertelde over een overleden dame waarvoor zij voor haar nabestaanden abstracte olifantenoren/vleugels maakte. Het ontroerde mij omdat ik haar hart, ziel en passie in het prachtige beeld voelde en ook dat het zo dierbaar werd voor de nabestaanden. Warm en dankbaar.
Zo voelt leven voor mij en dat voel ik al in een regendruppel.

Gelijkgestemden

Er zijn meer gelijkgestemden om je heen dan jij misschien denkt op dit moment. Een kant van nature waarin we allemaal naar toe beweging op zijn tijd. Een beweging die op zijn tijd komt in je leven wanneer je wilt gaan ontdekken over wie jij bent en waarom je hier ( op aarde ) bent. Over het leven leven en je eigen leven leiden. Gewoon jezelf zijn, zinvol en met diepgang. Genieten van een regendruppel op een grassprietje.

Maar ook mensen die daar niet mee bezig zijn hebben herkenbare dingen. Zoals een druppel regen op je hoofd of op je auto. Dan zijn we weer even allemaal gelijk. Wat we ook zijn. Dan is er ook geen hoog en laag of maakt het uit wat voor werk je doet. Dat maakt mij sowieso niet uit, iedereen is gelijk. Maar hoe leuk is het dat een regendruppel ie zo’n reis gemaakt heeft, kan zorgen voor dat we allemaal even in hetzelfde natte schuitje zitten.
We maken allemaal een lange reis hier net zoals water. We zijn voor het grootste deel heel veel regendruppels bij elkaar.

Ik vind het mooi en zinvol!

Waar wordt jij blij van? Waar voel jij passie en een warm hart? Wat doe je dan? Laat mij het hieronder weten.

Liefs,

Yvonne van Alphen

Caroline van Beekhoff
Rouwkunst: Website klik hier