Volle supermaan in Boogschutter 14-06-2022 & 3 tips om in rust te zijn

De maan staat op 14 juni in het vurige teken Boogschutter. Deze maan is een supermaan omdat zij dichter bij de aarde staat. Niet heel spannend, maar wel prachtig om naar te kijken en de energie is lekker vurig.
Wil je nog wat klussen geklaard krijgen, dat kan nu! Misschien ervaar je het tegenovergestelde. Dat je juist toe bent aan veel rust. In dat geval geeft jouw lichaam nu heel duidelijk aan waar je behoefte aan hebt. Luister daar ook naar!
Doordat de maan in Boogschutter staat en tegenover de zon in Tweelingen kan het ook zo zijn dat je het ene moment helemaal aan staat en de wereld aan kan en een uur later jezelf afvraagt ‘hoe kom ik de dag nu weer door’.

De Tweelingen energie zorgen voor dat je veel in je hoofd kan zitten en de Boogschutter die diepgang wil opzoeken vanuit het gevoel. Tweelingen zijn erg nieuwsgierig en leergierig en je hoofd kan overuren maken met allerlei ideeën of zorgen en overlopen.

Oud zeer wat naar boven komt

Angsten en zorgen voor de toekomst. Alles wat zich aandient wat nog geheeld of opgeruimd mag worden in jouw systeem komt beetje bij beetje naar de oppervlakte. Helemaal wanneer je controle probeert uit te oefenen over de toekomst. Wanneer je niet in het hier-en-nu bezig bent en jezelf voorbij loopt in deze vurige energie, gaat jouw systeem protesteren. Je kan last hebben van angsten, zorgen, vermoeidheid en alsof je continue in je hoofd, maar aan het malen bent, hoe je volgende week moet doorkomen met een volle agenda. Of je hebt een lege agenda en het voelt nog druk.
Daar heb je nu niks aan. Wanneer je dan ook nog probeert de toekomst te veranderen ben je jezelf aan het forceren. Dat gaat niet werken en leidt tot nog meer weerstand in jezelf. Wat je kan veranderen is nu, dit moment.

Saturnus retrograde remt de energie. Dit geeft jou de tijd om je leven eens te overzien. Wanneer je te snel wilt gaan geeft dat nu ook extra confrontatie.
Waar ben je mee bezig en wat wil je?

 Omdat Neptunus ook een aspect maakt in deze maan kun je in de combinatie met de verdiepende Boogschutter, de nieuwsgierige Tweelingen met daarin de remmende energie van Saturnus eens kijken naar jouw leven. Voor meer overzicht en rust.
Zijn er dingen die je anders wilt? Door Neptunus krijg je de kans om te kijken naar eerlijkheid. Ben je eerlijk naar jezelf en anderen? Heb je een roze bril opgezet en klopt dat wat jij doet met jouw gevoel en intuïtie?

3 tips om in rust te blijven tijdens de volle maan

Laat het los… leuk maar hoe dan?
Altijd een leuke zin ‘laat het los’ hoe dan? Neem verantwoording voor jezelf. Ga echt eens zitten voor jezelf al is het maar 5 minuten. Dit lezen is leuk en fijn, maar wil je veranderen dan moet je anders doen dan dat je normaal doet.

1. Pak eens pen en papier en schrijf eens op:
* Hoe voel je je? Ik voel me….
* Waar heb je behoefte aan? Ik heb behoefte aan…
* Wat zou je anders willen? Wat ik graag zou willen is…

2. Ga naar buiten, zoek de natuur op. Maak het in en om je huis fijn met edelstenen, bloemen en planten. Kleur en geur doet wonderen met je gemoedstoestand.

3. Adem in je buik. Ben bewust van je lichaam en ademhaling. Dat zet je direct in het hier-en-nu en laat je zakken van een druk hoofd naar rust.

Channeling:

Even op gang komen kan moeilijk zijn. Een gevoel van naar adem happen omdat wanneer je voor jezelf gaat kiezen je kan denken dat je dan ineens heel veel moet doen. Adem even rustig in je buik. Door te kiezen voor jezelf ligt niet ineens de hele wereld voor je voeten met problemen die jij moet oplossen. Alleen wat jij wil oprapen en wat jij aan kan. Jij bepaalt altijd! Wanneer je op gang komt kan het lastig zijn te stoppen. Het is een gevoel van gas erop en ergens een angst om door te slaan in oneindigheid. Alsof je in het diepte valt omdat je niet weet waar de wereld met jou erin naar toe gaat. Je ademhaling gaat om hoog en je bent jezelf kwijt.

Rustig maar!

 Alles lijkt soms heel snel te gaan, maar jij beweegt op jouw eigen tempo. Loop maar rustig even op en neer, kijk naar de bomen waar de wind door heen waait.
Je blijft bij jezelf in je eigen energie door te ademen in je buik. Wanneer je merkt dat je naar adem wilt happen en dat alles teveel wordt, adem dan diep in je buik en zet jezelf even stil terwijl de wereld doordraait.

In de vurige energie van deze Boogschutter maan is het niet handig om moeilijke gesprekken aan te gaan. Geef elkaar even de ruimte. Neem het niet persoonlijk op wanneer je even niets of minder hoort van iemand. Geef elkaar juist de ruimte en rust om te landen en om zelfreflectie mogelijk te maken. Juist iemand even loslaten zorgt ervoor dat diegene zichzelf op kan pakken. We zijn zo geneigd om alles, maar op te lossen voor anderen en daarbij onszelf te vergeten. Maar zie het eens zo. Wanneer jij altijd alles oplost voor een ander, hoe kan de ander dan zelf leren omgaan met moeilijkheden en het leven? Hulp geven mag, als er een hulpvraag komt. De volle maan energie is op dit moment erg kwetsbaar. Je mag daarin ook zelf bepalen of je rust wil of dat je hulp vraagt aan iemand voor even een steuntje in de rug. Je hoeft niet alles alleen te doen, hoe fijn is dat! Vraag wel aan hulp de juiste personen.

Er kwam vandaag een mooie quote langs:

‘Only people who aren’t happy with themselves are mean to others’

Deze vurige maan kan goed laten zien waar en wanneer mensen pijn hebben. Merk je van jezelf dat je de neiging hebt om niet aardig te doen naar je man, kids of vrienden. Dat is helemaal oké en juist heel goed wanneer je hier bewust van bent. Waarom is het moeilijk? Wat heb je nodig? Wat en waarom heb je pijn?
Zonder reflectie blijf je in dezelfde cirkel draaien, hoe mooi is het dat je dit nu kunt ontdekken en onderzoeken zodat je een fijner persoon voor jezelf bent?


Succes, je bent goed bezig!

Liefs,

Yvonne van Alphen