Volle maan Maagd 18-03-2022 08:20
Zon in Vissen

Maagd, Mercurius, aarde, gronding, gezondheid, perfectie, schoonheid, zorgvuldigheid

De zorgvuldige Maagd die verbonden is met de aarde en rationeel kan denken tegenover de Zon in Vissen, het teken van gevoel, water en stroming. Dit kan zorgen voor onrust in je systeem. Je hoofd kan iets anders denken te willen dan jouw gevoel maar dit kan elkaar ook juist versterken en een balans geven. Mag jij van jezelf ook eens onrustig zijn of denk je dat alles altijd zen moet zijn?

Wat mooi is met deze twee tekens tegenover elkaar is dat wanneer je juist teveel in je hoofd zit op de aarde, de Vissen energie je kan helpen om stevig te staan en om meer te gaan vertrouwen op je gevoel. Aan de andere kant wanneer je gevoelig bent en je laat beïnvloeden door de Vissen energie waardoor je juist dromerig wordt of vlucht in de ongeziene wereld, je juist door de energie van de Maagd kunt landen op je eigen voeten.
Dus stevig staan in Maagd met je voeten op de grond en voelen vanuit je hart. Kom uit je hoofd daar is het nu toch te rommelig en zak in jezelf!

Deze volle maan Maagd kan jou helpen om te kijken naar blinde vlekken. Vluchten kan niet meer en je kunt gebruik maken van de aarde-energie van de Maagd. Je staat veilig op de grond en kunt op een afstand naar jezelf kijken. Waar ben je precies mee bezig en waarom eigenlijk? Moet je van alles of kun je jezelf ook verbonden voelen als je even niks doet?

Pluto de planeet van transformatie
Je kunt dus blijven vechten tegen jezelf of je kan stap voor stap proberen jezelf iets meer credits te geven. Je bent namelijk als ziel naar aarde gekomen, dat was al een hele reis op zich. Hoe mooi zou het zijn als je jezelf kan zijn en jezelf kan verbinden? De moed heb je! Als je jezelf onrustig voelt adem dan eens naar je buik en verbindt je met je hart. Waar vecht je nog tegen? Wat vindt je moeilijk? En is dat werkelijk zo of denk je dat het zo is? En mag het ook even zo voelen zoals het is?
Alle emoties die nu en de afgelopen maanden naar boven zijn gekomen mogen er zijn. Ze zijn er niet voor niets. Zie ze, voel ze en laat ze er zijn. Zoals je jouw kind zou steunen in verdriet of boosheid, niet door het op te lossen of over te nemen, maar door er te laten zijn, zo mag je omgaan met jezelf. Zorg voor jezelf zo transformeer je. Adem in en adem uit. Leven is alles voelen, de pijn en al het geluk.

Channeling:

Je bent kwetsbaar, maar niet alleen. Je mag kwetsbaar zijn, het zou bijna moeten. Gewoon jezelf zijn stevig op je eigen benen.
Hoe mooi is het om te zien in deze energie dat je niet beïnvloed hoeft te worden door energieën om je heen, maar dat jij zelf bepaalt. Je staat op je eigen benen, gecentreerd in jezelf en je kijkt om je heen. Je ziet de wereld om je heen, maar in de kern daar sta jij.
Proberen om in je hoofd te blijven zitten waar de chaos zit werkt nu niet dus je kan twee dingen doen. Tegen jezelf blijven vechten wat zorgt voor destructie en nog meer onrust, of ademen in je buik, zakken in jezelf waardoor je in de stilte komt van de storm. Waar alles even wegvalt en alles tot rust komt. Waar jij helemaal een bent met jezelf en verbonden bent omdat je voelt. Vanuit die kern van binnen naar buiten kun je omgaan met liefde, boosheid, verdriet, angst en alles wat er is. Van binnen naar buiten werk je vanuit jezelf vanuit je hart en in de rust naar wat zich aandient in jouw veld wat gezien, gehoord en gevoeld mag worden.
Als je dit andersom probeert vanuit de chaos, van buiten naar binnen dan zie je dat het ten eerste heel moeilijk is om door de storm heen te komen waarin je afgeleid wordt in wat nu werkelijk is of wat je denkt dat werkelijk is. Je kunt dan niet zien waar jij zelf bent en wie jij zelf bent en hoe je jezelf kunt vinden.
Adem dus altijd eerst in je buik en verbindt met je hart. Stap voor stap op je eigen tempo, steeds een beetje groei en vertrouwen. Weet en neem rationeel, maar aan dat je het kunt en ga dat daarna maar eens voelen in je buik en in je hart.

Van binnen naar buiten.

Liefs,

Yvonne van Alphen
Solute Reflectiecoaching