Volle maan Vissen, maak contact met je innerlijke spirituele zelf

De maan staat in het zachte gevoelige teken Vissen en de zon daar tegenover in kritische Maagd. Dat kan voor spanning zorgen tussen de tegengestelde tekens. De Vissen in de maan (gevoel) en de Zon (ik) in Maagd.

Maan in Vissen:
Vissen zijn zacht, gevoelig en dromerig. Ze kunnen soms de werkelijkheid door een roze bril zien en confrontatie zo uit de weg gaan. Ze zijn erg intuïtief, vriendelijk en behulpzaam waardoor ze makkelijk ten prooi vallen aan mensen die (on)bewust misbruik willen maken van de zorgzame hand van de vis. Daarom is het belangrijk voor een Vis en in deze energie van de Volle maan voor alle tekens, om op te letten op je grenzen. Offer jezelf niet op te koste van iemand anders.
Vissen zijn enorm creatief en kunnen hun gevoel daar helemaal in kwijt. Vooral wanneer zij zich onbegrepen voelen door hun omgeving en de buitenwereld is creativiteit een oplossing.

Zon in Maagd:
De Maagd is meer op aarde aanwezig dan de Vis in de hogere sferen. Tijdens deze volle maan kan het zo zijn dat je door de invloed van de Maagd, makkelijker kunt zien van wat er werkelijk om je heen gebeurt. De Maagd kan erg kritisch zijn naar zichzelf en anderen en het is tijdens deze volle maan goed om eens kritisch en reflecterend naar jezelf te kijken. Kijk naar stukken waarin jij je verstopt hebt en die nu belicht worden omdat je jezelf niet meer kunt verstoppen.
Alles wordt zichtbaar(der).

Je wordt herinnerd door je omgeving waar jij nog grenzen mag trekken.

3 dingen die belangrijk zijn tijdens een volle maan:

  1. Vergeving:

Vergeven maakt ruimte in jezelf. Je laat door vergeving los en wat vrij is maakt plaats voor jouw eigen energie en een nieuw begin.

Tijdens een volle maan is het een goed moment voor vergeving. Vergeef de anders voor wat hij of zij deed en vergeef jezelf voor wat jij op dat moment wel of niet deed of had kunnen doen voor jezelf.

Denk aan die persoon, voel liefde, vergeef, vergeef jezelf en laat los.

Vergeven is niet vergeten!

  • Dankbaarheid:

Noem 3 dingen waar je dankbaar voor bent en voel dat in je hart. Laat dit gevoel door heel je lichaam stromen.

  • Reflecteren

Noem 3 dingen die je achter je wil laten.
Noem 3 dingen die je mee wilt nemen voor de toekomst.

Channeling:

Doe wat je moet doen. Wanneer je je eigen plannen laat liggen zullen ze je achterna gaan zitten. Alles wat je afspreekt met jezelf, plan dat in want anders komt ook dat je achterna. Dan is het makkelijk om te gaan wijzen naar je man of kinderen, maar jij bent diegene die niet voor jou zorgt.
Je wit uitbreken en jezelf overgeven. Je hebt zolang gedaan zoals het hoort en voor iedereen gezorgd. Je wilt en kunt niet meer, maar hoe dan anders?
Let op in deze volle maan Vissen dat je niet rigoureus een grote beslissing maakt. Ga voor elke beslissing na of jij projecteert op iemand anders. Ben reëel naar jezelf en geen kleuter. Door de invloed van de zon in Maagd kun je beter uit de illusie van de Vissen komen en realistisch kijken naar jouw eigen leven. Wat wil je eigenlijk?
Alles wat jou op dit moment stoort, waardoor komt dat eigenlijk? Zet je eigen roze bril af en bekijk jezelf door de kritische Maagd eens heel goed. Je bent veilig en niet alleen dus je kunt gerust naar jezelf kijken. De enige die jou kan beoordelen ben jezelf.
Als je behoefte hebt aan liefde en zorg, zorg dan eerst eens voor jezelf. Door eerlijk te zijn en jezelf te geven wat je nodig hebt. Want hoe kan iemand anders dat anders voor je oplossen?

Let er ook op dat je niet alle collectieve energie persoonlijk gaat maken of de energie van je gezin. Collectief wil zeggen, alle energie en bewustzijn van de mens, dier en de wereld om je heel. Stem jezelf af op je eigen hart en zeg dat je alleen even jou energie wilt voelen, om vanuit daar helder keuzes te kunnen maken.
Stel je voor dat iedereen nu in deze volle maan Vissen wil uitbreken en je gaat helemaal op het collectieve zitten dan neem je misschien wel een beslissing waar je achteraf spijt van krijgt.
Wat wel zo is, is dat je altijd een keus hebt. Wat je ook besluit je kan altijd anders kiezen!

Fijne volle maan Vissen

Yvonne van Alphen