Volle maan Waterman 12 augustus 2022

De zon staat in het passievolle teken Leeuw en de maan staat in het luchtige teken Waterman. Twee tekens tegenover elkaar die elkaar kunnen tegenwerken, maar ook kunnen versterken.

Wauw wat een energie de afgelopen twee weken. De opening van de Leeuwenpoort, de nieuwe maan in Leeuw met als hoogtepunt 8-8. Tijdens deze volle maan Waterman sluit de fase van de Leeuwenpoort weer en kun je even bijkomen van deze intense twee weken.

Als je terug kijkt naar de afgelopen twee weken. Wat heb je dan allemaal gemerkt? Kijk eens of er bepaalde gebeurtenissen herkenbaar zijn en vaker terug komen op jouw pad. De zogenaamde rode draden in je leven. In de afgelopen twee weken is vanuit een diepe energie de mogelijkheid geweest om tot op de bodem een aantal rode draden uit te pluizen en op te lossen voor jezelf. Diepe oude patronen en pijnstukken trillen als het ware naar boven en vragen om aandacht zodat ze kunnen helen. Helen waardoor jij jezelf weer beter voelt en verder kan op jouw reis. Deze stukken willen gezien worden want ze hebben zorg nodig, van jou!
Wanneer je hier niet naar kijkt of als dit nog niet het juiste moment is om te helen, komt het vanzelf weer terug. Dus er is altijd een mogelijkheid om aan jezelf te werken. Maar… in deze vurige energie die nu overgaat naar water is het belangrijk om niet te lang te wachten wanneer je je er bewust van bent dat een oude patroon of pijnstuk jouw aandacht wil. Wanneer je te lang wacht met voor jezelf te zorgen, kan jouw lichaam steeds sterker aanwijzingen geven en zelfs klachten. Totdat jij jezelf aangaat en voor jezelf gaat zorgen.
Dit hoef je niet alleen te doen, vraag hulp wanneer je voelt dat het erg intens en kwetsbaar voor je is! Zodat je kan leren hoe je pijnlijke stukken kunt doorvoelen en helen.

De passievolle en vurige Leeuw samen met de Waterman:

De traditionele Leeuw die zijn dierbaren beschermd tot de dood en de Waterman die wil veranderen en groeien naar een bewustere en betere wereld. Hoe combineer je dit en breng je dit in balans?
Dat doe je door eerst te kijken waar jij nu staat. Wil je graag de veiligheid en comfort op dit moment of ben je toe aan een nieuwe wereld en beweging? Vanuit dat punt kun je pas keuzes gaan maken voor jezelf. Niet omdat iemand anders iets zegt of wat anders doet dan jij, nee vanuit je eigen gevoel en perspectief.
Saturnus loopt nog retrograde en kan een remmende werking hebben. Ervaar je dit zo of daagt deze remmende werking jou juist uit om alle moed te verzamelen en voor jezelf te kiezen?
Hoe dan ook, kijk voor jezelf waar jij nu staat op dit moment. Vanuit daar kun je verder met jouw leven. Vanuit jezelf, jouw eigen hart!

3 dingen die belangrijk zijn tijdens een volle maan:

  1. Vergeving:

Vergeven maakt ruimte in jezelf. Je laat door vergeving los en wat vrij is maakt plaats voor jouw eigen energie en een nieuw begin.

Tijdens een volle maan is het een goed moment voor vergeving. Vergeef de anders voor wat hij of zij deed en vergeef jezelf voor wat jij op dat moment wel of niet deed of had kunnen doen voor jezelf.

Denk aan die persoon, voel liefde, vergeef, vergeef jezelf en laat los.

Vergeven is niet vergeten!

  • Dankbaarheid:

Noem 3 dingen waar je dankbaar voor bent en voel dat in je hart. Laat dit gevoel door heel je lichaam stromen.

  • Reflecteren

Noem 3 dingen die je achter je wil laten.
Noem 3 dingen die je mee wilt nemen voor de toekomst.

Channeling:

Wat een kracht, wat een energie. Sta je nog een beetje overeind of ben je omver geblazen de afgelopen twee weken? Alles is oké, het gaat om de beleving en wat je hier van kan leren. Jouw lichaam heeft tijd nodig om deze energie te verwerken dus geef jezelf tijd en rust. Dat betekent niet dat je bij elk verschijnsel van een nieuwe maan, volle maan, een poort of hier en daar een planeet die weer een andere stand aanneemt, dat je van de leg hoeft te raken. Wel mag je luisteren wat het jou willen influisteren en naar wat je lichaam aangeeft. Hier dus ook weer, jij bepaalt vanaf het punt waar je nu bent in je leven. Daarvoor moet je wel kunnen en durven voelen wie jij bent, vanuit je hart en ziel. Wanneer je vanuit je mentale veld keuzes maakt zal je op dezelfde stukken uitkomen die er weer voor zorgen dat je gehoord wordt. Dat jij jezelf hoort!
Jij bepaalt altijd nog zelf wat je ontvangt aan energie! Zeg dus ook dat je wilt ontvangen wat voor jou is om te mogen ontvangen. Wil je even bijkomen, neem je rust zodat alle energie in je lichaam wat trager is, kan integreren.
De vurige energie gaat over naar lucht en wordt zachter en lichter. Gebruik deze energie om los te laten. Zeg tegen jezelf: wat mij niet meer dient laat ik los. Doe eens lekker gek, wat maakt het uit op aarde. Het is een leerschool!


Adem, lach, maak plezier, vergeef en zorg voor jezelf!

Yvonne van Alphen