Volle maan in Weegschaal 16 april

De maan staat in de wikkende Weegschaal en de Zon in vurige impulsieve Ram.

Tijdens een volle maan heb je twee tekens tegenover elkaar staan. Op 16 april de wikkende Weegschaal die eerst alles wil overdenken voor zij een besluit maakt en de Ram die daar veel impulsiever in is.

Deze volle maan nodigt uit om te kijken waarin jij jezelf herkent in de Weegschaal energie en de Ram energie om daarin tot inzicht te komen.

Een Weegschaal zal eerst overdenken en wil graag balans houden. Van snel actie ondernemen zoals de Ram dat kan, houdt een Weegschaal niet. De gevoelige Weegschaal wil graag dat alles rustig verloopt en houdt niet van confrontatie. Wat je in deze volle maan stand gegarandeerd tegen gaat komen door de Ram.
Doordat de weegschaal graag overzicht wil hebben en behouden kan er aanpas en please gedrag ontstaan. Dit om de gemoederen laag te houden, maar met de zon in Ram die zorgt voor minder controle op situaties wordt dat lastiger. Dit kan er voor zorgen dat je nog meer de touwtjes wil aanspannen om alles onder controle te houden.
Een fijne balans tussen de Weegschaal en Ram zou zijn om de controle wat lossen te maken en ook niet te snel tot actie over te gaan. Van beiden kanten toegeven. Daar is moed en eerlijkheid voor nodig.
Stel je voor je hebt een touwtje vast die vol op spanning staat ( controle ) en deze schiet los, dan heb je een effect waarin je touwtje door veel spanning heel hard een kant op schiet als een elastiek. Stel je voor dat je wat minder spanning zet op jouw touw ( jezelf ) en iets minder snel loslaat (minder impulsief).
Dan zie je dat het veel rustiger wordt. Dat het effect minder heftig is als je meer in balans komt tussen de Weegschaal en de Ram.

Weegschaal:
Wik en weeg niet te lang en onderneem actie, probeer maar uit dan zie je vanzelf wat er gebeurt. Zonder het iedereen naar de zin te willen maken.
Ram:
Ga niet in 1 seconde in actie, maar tel even tot tien, adem in je onderbuik en besluit dan wat je gaat doen. Let daarbij een klein beetje op je omgeving.

Vergeving:
De volle maan is een mooie tijd voor vergeving. Het licht van de maan en de energie staat zo vol en krachtig dat je vanuit je hart echt heel eerlijk jezelf kunt vergeven en anderen. Laat het licht van de volle maan op je schijnen, zet je hartchakra open aan de voor en achterkant en neem het maanlicht in je op.
Laat alles los wat je niet meer nodig hebt van jezelf en van anderen.
Zeg: ik vergeef me zelf

Dankbaarheid:
Na vergeving verbindt je met dankbaarheid in je hart. Waar ben je dankbaar voor?
Voel dat in je hart. Noem eens 3 personen en 3 dingen waar je dankbaar voor bent.

Channeling:

Wat heb je nodig om tot bloei te komen? Heb je de afgelopen maanden gezorgd voor de zaadjes die jij geplant hebt? Of ben je dat misschien vergeten? Was je al die tijd weer te ver vooruit aan het denken wat je allemaal nog moet doen of wil gaan doen of was je bezig met anderen?
Zo ja, dan kun je in deze Weegschaal energie even een stapje terug kijken naar wat jij de afgelopen maanden hebt gedaan aan zelfzorg. Ben je lief geweest naar jezelf?
Bekijk je zaadjes even en geef ze water als dat nodig is. Hoe fijn voelt het om even stil te staan terug in de tijd. Zo zie je dat je alsnog kunt zorgen voor jezelf, ook al ben je jezelf een beetje voorbij gelopen in de toekomst. Misschien is het dan fijn om meer in het hier-en-nu te leven. De toekomst bepaal je vanuit een keuze in het hier-en-nu en niet wanneer je vanuit je hoofd maar blijft denken aan hoe het over een week er voor zou staan of een paar maanden. Dat wordt bepaald door dit moment waar je nu bent.
Blijf ook niet te lang in het verleden hangen, je kunt je zaadjes verzorgen en water geven en met jezelf afspreken voortaan beter voor jezelf te zorgen. Dat voelt fijn, maar blijf niet hangen. In het verleden of in de toekomst blijven hangen is er voor zorgen dat je niet bij jezelf bent en geconfronteerd wordt met jezelf. Als een uitvlucht.
Wanneer je even stil staat op dit moment en je ademt even 5 keer diep onder in je buik, wat blijft er dan over aan gevoelens van’ moeten of doen ‘? Of is dan dit moment helemaal gevuld met dat het goed is zoals het is? In deze volle maan kun je vanuit je ik en ego blijven malen in je hoofd wat tot weinig resultaat zorgt. Resultaat is niet eens nodig wanneer je vanuit je hart voelt. Dan kun je in de gevoelige Weegschaal energie even helemaal zakken. Zelfs voorbij het wikken en wegen van de Weegschaal, want ook dat is maar een thema.
Daarvoor bij zakken in je buik en hart zorgt ervoor dat je een wordt met jezelf. En vanuit die kern van je hart mag je even stil staan in het hier-en-nu. Laat dat er maar even zijn voordat je weer van alles verzint. Geniet even van de rust en stilte en weet dat je hier op elk moment van de dag naar terug kan keren. Als je het even niet meer weet, weet dan dat je altijd terug kan naar jezelf. Dat weet je nu en als je lief bent voor jezelf tijdens het lezen dan ben je gezakt en heb je jezelf nu even gevonden. Dan voel je!
Hoe fijn is dat? Hier ben je thuis, thuis op aarde. Geniet van jezelf en zorg voor jezelf! Houd van jezelf, ik houd van jou.

Liefs,

Yvonne van Alphen