Volle supermaan Steenbok 13 juli 2022

De maan staan in de aardse teken Steenbok en de zon staat in het gevoelige teken Kreeft.

De maan (gevoel) in Steenbok:

De Steenbok is een aardeteken en voelt veilig aan. Steenbokken kunnen erg verantwoordelijk zijn maar kunnen zich ook flink begrenzen. Saturnus is de thuisplaneet van de Steenbok en kan er voor zorgen dat de grote ambities van de Steenbok voor angst zorgen. De Steenbok staat stevig en is erg serieus. Daardoor kan er afstand ontstaan tussen verstand en gevoel en kunnen emoties aan de kant geschoven worden. Samen met de gevoelige Kreeft energie hoef je jezelf niet terug te trekken in je schil, je bent veilig in Kreeft en Steenbok. Een mooie combinatie in deze maan tussen twee tegengestelde tekens.

De zon (ik) in Kreeft:

De Kreeft een intuïtief en gevoelig teken. Anders dan de Steenbok die liever afstand houdt van diepgang. De Kreeft is verantwoordelijk maar kan door deze combinatie van Steenbok en Kreeft zorgen voor een onbalans tussen werk en thuis. De Kreeft wil graag zorgen voor het gezin en uit zich in werk. Hierdoor kan de kloof tussen werk en privé juist groter worden dan dat de Kreeft eigenlijk wil. Daarom is het belangrijk wanneer je tijd aan je gezin besteed er ook met liefde en volle aandacht er zijn voor ze.

Door Pluto kunnen angsten en falen achter gelaten worden in de oude wereld. We schuiven naar een nieuwe wereld waar je mag vertrouwen op jezelf en jouw intuïtie. Je wordt begeleid op jouw pad door jouw hogere zelf en gidsen.

3 dingen die belangrijk zijn tijdens een volle maan:

  1. Vergeving:

Vergeven maakt ruimte in jezelf. Je laat door vergeving los en wat vrij is maakt plaats voor jouw eigen energie en een nieuw begin.

Tijdens een volle maan is het een goed moment voor vergeving. Vergeef de ander voor wat hij of zij deed en vergeef jezelf voor wat jij op dat moment wel of niet deed of had kunnen doen voor jezelf.

Denk aan die persoon, voel liefde, vergeef, vergeef jezelf en laat los.

Vergeven is niet vergeten!

  • Dankbaarheid:

Noem 3 dingen waar je dankbaar voor bent en voel dat in je hart. Laat dit gevoel door heel je lichaam stromen.

  • Reflecteren

Noem 3 dingen die je achter je wil laten.
Noem 3 dingen die je mee wilt nemen voor de toekomst.

Channeling:

Probeer in de Steenbok energie niet alles en iedereen te controleren, vooral jezelf niet. Jouw control freak mag even pas op de plaats maken voor intuïtie van de Kreeft. Je kunt blijven malen en denken tot je een ons weegt, het resultaat blijft hetzelfde… nog meer gedachten en geen overzicht. Zak eens in jezelf door simpelweg in je buik te ademen en jezelf even 5 minuten tijd te schenken. Je zal zien, een wereld van verschil.
Je hoeft op dit moment ook niet alles te weten. Het is juist heerlijk rustig om even niks te weten. Wat weten we nu eigenlijk werkelijk van het leven en het universum? Weet jij dingen omdat jij ze gelezen hebt bij een ander of heb je ze werkelijk zelf ervaren en (helder) gezien?
Misschien wanneer het jouw tijd is om te gaan ‘zien’ komt die verlangde berusting wel waar jij al zo lang naar op zoek bent.
De energie kan strak en wrang voelen, maar je kunt nog steeds bewegen. Als je teveel bezig bent is deze volle maan fijn om even stil te staan bij jezelf. Mocht je juist een bevangen gevoel hebben, kom dan in beweging. Wandel een stukje en zorg dat jouw energie rustig stroomt. Adem en adem, het is oké.
In deze Steenbok energie mag je je overgeven aan het aardse. Het hoeft even niet allemaal op orde te zijn. Werk je prioriteiten af en ga genieten, ga iets leuks doen. Duik de natuur in, hier vindt je ook berusting. De Steenbok kan genieten van de aarde en natuur. Heerlijk om jezelf hierin op te laden. Diepgaande spannende emoties aan de kant zetten is een ding maar onbewust of misschien wel bewust is de heling van de natuur hier op aarde, heel erg verdiepend en verbindend. Er hoeven ook geen woorden aan gegeven te worden. Gewoon even zijn in rust is alles wat je nodig hebt op dit moment.

Adem in adem uit!

Liefs,

Yvonne van Alphen