Volle maan Tweelingen 19 dec en Winterzonnewende 21 dec

Een volle maan waarin het licht zo helder schijnt op de aarde en op jou. Je kan jezelf niet verstoppen onder het heldere licht wat zo zuiver is. Dat hoeft ook niet want je bent veilig, veilig om jezelf te zijn in alles wat er in jou speelt. Deze maan schijnt al een tijdje heel subtiel over ons heen om zo elke millimeter die wij niet durven te zien in onszelf lichter te maken.
Zo subtiel en licht dat dit een immense kracht geeft op de aarde waarin wij ons al ziel bevinden. Dat zorgt ervoor dat alle donkere stukken alle ongeheelde stukken naar boven komen. Vanaf onze voeten die op de grond staan tot aan onze kruin vind er een opschoning plaats. Onze vraag is om jezelf daar aan over te geven. Tegenhouden kan niet en weerstand maakt het proces alleen maar moeilijker en pijnlijker. Iedereen die zich verloren voelt is niet alleen en is bezig om zijn of haar weg weer te vinden. Ben vredig met mededogen voor elke ziel hier die zijn weg probeert te vinden. Ongeacht het gedrag wat geprojecteerd wordt in zijn of haar omgeving.
Elk mens of wezen mag hier zijn om te leren in het licht te gaan staan. Door wonden creëren we donkere stukken in onszelf en om ons heen. Deze tijd is belangrijk om te durven. Durven onszelf eerlijk aan te kijken met waar we mee bezig zijn.
Je bent niet alleen en je bent veilig en geborgen!

Winterwende 2021
De overgang naar meer licht. Wat wij willen meegeven is de vraag om de dagen tot 21 december met je voeten in de aarde te gaan staan en eens aandacht te geven aan jouw wortels. Na de winterwende wordt alles lichter en schoner en kan er vergeten worden wat zo belangrijk is… onze bodem op Moeder Aarde. Voor iedereen die te snel naar het licht wil gaan blijft de bodem hetzelfde, hoe veel licht er ook komt. Neem daarom de tijd om te zakken in jezelf en ga met aandacht naar je bodem en je wortels. Ga zitten, sluit je ogen, zet je voeten op de grond en wortel jezelf diep de aarde in! Je kan pas bloeien en oogsten als je goed voor jezelf zorgt vanuit het diepste van je wezen.

Ben niet bang en niet alleen. Elk wezen dient zijn doel en zijn eigen gekozen opdrachten. Vergelijk niet maar aanschouw en blijf jezelf daarin altijd trouw. Er is maar een jij en dat ben jij! Hier op aarde een afgescheiden stukje en buiten hier een eenheid waarin niets ontbreekt.
Er schuilt een diep wijs weten in ieder dier en mens, een diep vertrouwen dat weet dat alles er al is en precies zo is zoals het mag zijn. Wat je ook voelt, je bent helemaal op je plek. Niemand is verder, beter of wat dan ook in aardse taal. We zijn allemaal lichtwezens die aan het leren zijn en daarom zijn we allemaal moedig, ongeacht in welke fase iedereen zich bevind of wel gedrag daaruit voortkomt. In moeilijke tijden, herinner je dan altijd dat wij allemaal lerend licht zijn! Hoe desastreuzer iemand zijn gedrag hoe groter de schreeuw richting de ziel om gezien te worden ongeacht de opdracht. Help elkaar door juist door zelf licht te zijn en een baken van herkenbaarheid voor de ziel op zoek naar zichzelf. Er is altijd hoop en er is altijd licht in iedereen!

Yvonne van Alphen