Waarom voelen noodzaak is over weten

Ze zat tegenover mij en ik keek naar een andere vrouw, een nieuwe moeder van twee kinderen. Na een half jaar, een scheiding verder en ondertussen een groot persoonlijk proces, zie ik haar nu echt. Echt als zichzelf en meer eigen. Wonderlijk hoe iemand zo verandert en zo warm en liefdevol is.

We zaten te praten over het afgelopen jaar waarin zij nadat ze voor een sessie bij mij kwam voor haar overleden vader, bij mij in traject kwam. Ik zal je hieronder nog delen hoe het voor haar was voor ze begon, wat ze geleerd heeft en hoe het nu is.

Mijn hart maakt een sprong en vloeit over van trots en warmte. Tijdens de sessie die over haar afgelopen half jaar ging vroeg zij mij weer naar een boodschap van haar overleden vader en een overleden vriend.

Een boodschap van de andere zijde

Ze waren al even aanwezig en luisterde naar hun boodschappen. Bij haar oude vriend kreeg ik direct een glimlach van oor tot oor. Hij houdt van humor om mee te beginnen om de sfeer goed te houden en gaat daarna pas over naar de serieuze boodschap. Hij vertelde naar mijn klant dat hij het heerlijk vond hoe zij haar proces was doorlopen met zoveel moed en dat ze alles aanpakte wat ik haar aanreikte. Hij vertelde dat ik haar moest wijzen op ‘onthoud waar je vandaan komt’ hij herhaalde dat keer op keer. Hij vertelde daarbij dat het belangrijk is om te realiseren waar je vandaan komt. Niet om daar in te blijven hangen maar vooral om niet te snel vooruit te gaan lopen en voorbij de verwerking te gaan van een groot innerlijk proces.
Haar vader was serieuzer en liefdevol. Zoveel wijzer nu vanuit de hemel en hij vertelde dat hij graag nog even hier zou willen zijn op aarde in de tastbaarheid. Nu kon hij alles overzien en zien met alle wijsheid. Hij keek er naar uit om eens terug te keren naar aarde als ziel en dan zou hij dit zeker gaan leren en ontdekken net zoals zijn mooie dochter nu doet. Hij is heel trots op haar en geniet van haar groei en ontwikkeling. Hij vertelde ook aan haar van ja …. Je bent …. En ik ken je dus blijf goed bij jezelf en loop jezelf niet voorbij in je talent van overzicht en analyse. Pak het leven nu en leef!

Het mooiste en belangrijkste deel van deze blog

Prachtig hè?! De typische kenmerken van haar overleden dierbaren die vertrouwen gaven en verbinding, maar het mooiste van het hele verhaal is dat zij zelf heeft geleerd te voelen en contact te maken. Waardoor mijn woorden die ik doorkreeg van haar vader en vriend ook resoneerde en binnen konden komen. Ze voelde haar vader en ze voelde haar vriend en ze voelde alle warmte waarmee ze dit naar haar deelde.

En dat is wat ik wil je leren en delen.

Je kunt zoveel horen en je kunt zoveel weten maar wat heb je er aan als je het niet voelt?

Doordat zij nu voelt is het voor haar 100% zo. Zij ziet zichzelf echt vanuit haar hart en zo alles wat er is. En dan… gewoon echt al jezelf je leven hier op aarde leven met alles wat er op je pad komt, maar dan wel echt.

Lieve …. Dank voor al je moed en we gaan samen gelukkig nog even door. Je bent een geweldige vrouw en ik ben je dankbaar! Dankbaar voor jouw mooie vraag over contact met overleden personen. Mijn hart maakte een sprong en werd steeds groter en blijer om dit weer zo tussendoor even te mogen doen. Dank je wel!

Liefs,

Yvonne van Alphen

Hoe was het? Wat heeft ze geleerd? Hoe is het nu?

Ik was chaotisch, zoekende, verdrietig, wanhopig bijna… ver van mezelf vandaan. Ik was in een donker bos de weg kwijt.

Terug naar “ik”, veel reflectie, veel meer open in gevoel, open naar mijzelf en onder ogen gezien. Begeleid bij het openen van deuren en die in eigen tempo doorleven. “Wat voel ik?” een vraag waar ik niet bij stil stond. Mooi om die impact te ervaren, en te mogen groeien terwijl ik verwerk. Te voelen van de verbinding met het universum. Mijn gevoel weer te vertrouwen. De rust en kracht te ervaren van bij “ik” te zijn, en er te mogen zijn.

Ik voel me vrij, vrij in veel opzichten maar vooral het voelen. Vrij om weer “ik” te zijn, vrij om geen rollen meer te spelen. De doorgemaakte groei voelen en gevoelige mensen om mij heen die het ook zien. Hoe bijzonder de impact op de omgeving is bij mezelf blijven en gedaald te zijn. Los uit mijn hoofd, en van stress die onnodig was om alleen bij mij te leggen. Ik voel mij sterker als mens, als ‘“ik” en als moeder.