Wat is van jou en wat is van de ander?

Adem en maak een bubbel om je heen. Je kent het wel! Ik gebruik deze oefening ook altijd bij mijn cliënten zodat ze weer tot rust komen en in hun eigen energie. Even ‘zakken’, heerlijk en wat een rust geeft dat.
Wanneer je niet in je eigen energie bent kun je gedachten, emoties en gedragingen overnemen van anderen. Niet heel handig wanneer je jouw eigen leven wilt leiden op jouw manier. Je wilt een cursus of iets nieuws proberen en je twijfelt. Niet zo heel gek, want hoe moet je kiezen als je niet weet wat van jezelf is? Ik weet nog goed welke opleidingen ik ben gaan doen omdat dat ‘leuke’ idee in de lucht hing, maar wat wilde ik werkelijk zelf? Waar begin je om vanuit je hart keuzes te maken?

Het verbaasde haar

Ik zie het dagelijks gebeuren wanneer nieuwe cliënten starten aan hun innerlijke reis. Ze voelen zich onrustig en niet prettig.
Afgelopen week was ik in gesprek met een moeder en het zat niet helemaal lekker met haar zoon. We hadden al een sessie gehad over energiewerk dus we gingen eerst samen centreren in ons eigen energie. We deden een simpele oefening zodat zij in haar eigen energie kwam en de energie van haar zoon gescheiden bleef. Wat er toen gebeurde was heel interessant en dat verbaasde haar. Ze werd zelf rustiger en steady en kon voelen wat haar pijn deed en wat juist oké voor haar was. Het grootste deel van de onrustige energie kwam bij haar zoon vandaan.
Op het moment dat zij of jij dus niet bewust bent van eigen energie, kan het dus zomaar zijn dat je een hele dag onrustig bent en ongemakkelijk, terwijl die gemoedstoestand niet van jou is. Een beetje zonde van je dag. En stel je voor dat heel veel mensen hier niet bewust van zijn, welk leven leef je hier dan zonder dat je het in de gaten hebt?

Waarom ga je op energie van anderen?

Kom eens voor jezelf op denk (voel) ik wel eens bij mezelf, je bent goed zoals je bent en je bent aan het leren. Je wilt van alles, maar dat gaat niet als je niet weet of je op je eigen energie zit.
Maar dit gebeurt natuurlijk niet zomaar, dat we ons vermengen met elkaar en niet meer weten wie we zijn. We willen als ziel ook verbinding met elkaar, maar vooral eerst met onszelf. Je kunt een ander pas vinden in hoeverre je jezelf kent en vindt. Zangeres Fia heeft daar een prachtige zin van in een van haar liedjes

‘ We can only meet each other as deep as we meet ourselves ’

Daarnaast maken allerlei dingen mee al vanaf onze geboorte. Zelfs vorige levens spelen mee. We leren in onze opvoeding en school niets over het onzichtbare en energie. Terwijl we allemaal wel weten en van hebben horen zeggen: ‘ alles is energie ‘. Juist!
Door overtuigingen, opvoeding en trauma’s passen we ons aan, aan elkaar.

Waar begin je?

Door jezelf persoonlijk en spiritueel te ontwikkelen. Je bent een ziel met zielsafspraken met jezelf hier op aarde en de weg om je te herinneren en te zien waarom je hier naar toe bent gekomen en wat je wilt leren is de basis die je daarvoor nodig hebt. Je hebt je eigen veiligheid en vertrouwen nodig om te kunnen groeien en jezelf te worden zodat je jezelf kunt zijn.
Ga staan en pak jezelf op! Dat kun je toen door eerst te gaan kijken naar jouw overtuigingen, wat maakt dat jij op een bepaalde manier over jezelf denkt?

Ik ben niet goed genoeg
Ik ben het niet waard
Ik word niet gezien

En draai ze eens om.

Ik ben goed genoeg
Ik ben het waard
Ik zie mezelf!

Kom op! Kom op voor jezelf! Je bent op aarde om te leren en dat weet je, doe het dan echt en helder als jezelf. Dat wens ik je toe! Iedereen heeft die kracht. Iedereen heeft heldere vermogens. Hoe meer je ontwikkelt hoe dieper je naar je natuurlijke staat van zijn gaat.

Begin eerst hiermee en ga voelen en kijken wat dit al met je doet!
Wil je samen eens kijken? Vraag dan een gratis sessie aan waarin je zelf leert waar je kan beginnen en altijd terug kan gaan naar dat beginpunt als je het even niet meer weet. Ook leer ik je daarbij een simpele energie oefening die je overal kan gebruiken, zodat je waar dan ook bij jezelf kunt blijven.

Yvonne van Alphen