Ik kijk met een glimlach naar hem, de zoon van een vriendin waarmee ik elke maand een paar dagen aan Solute werkte. Ik vertelde hem dat we bezig waren met het maken van een planning, teksten aan het schrijven waren en mijn trajecten en groepen aan het doorlopen en doorvoelen waren.

‘Maar ik dacht dat jullie alleen heel de dag aan het zweven waren…’, zei hij!
Wanneer ik terug denk aan het moment van deze opmerking, komt nog steeds die glimlach op mijn gezicht. Het is namelijk wel vaker dat dit gebeurt. Mensen vragen zich af wat ik aan het doen ben en zijn verbaasd als ik ook gewoon als ondernemer achter de laptop zit en aan het creëren ben, mijn honden uitlaat en naar de markt ga. (Ik heb een bedrijf wat juist heel goed loopt door niet alleen te zweven maar ook toe te passen en actie te ondernemen achter de laptop.) Wat leuk dat hij dit perspectief had en er dan achter kwam dat we heel ‘aards’ gewoon voor de laptop zaten en met pen en papier aan het uitschrijven, plannen en typen waren.
Ik lijk wel een normaal mens 😉

Onderdeel van mijn missie
Het spirituele toepasbaar maken op aarde is ook een onderdeel van mijn missie. Ik zeg altijd: ‘je kunt mediteren tot je een ons weegt en op een roze spirituele wolk zitten of juist helemaal in de put, maar je bent hier wel op aarde en hier ben je niet zomaar gekomen.‘
Hoe je dat dan toepast in het dagelijks leven is aan jou. Daar is geen 1 manier voor. Dat is iets wat je zelf uit mag vinden en voelen.
Daarvoor is het belangrijk dat je weet wie je bent en waarom je dingen doet. Maak je keuzes vanuit angst, oude pijnen of op energie van andere mensen? Voordat je echt jouw leven kan bepalen en spiritueel kan toepassen op aarde moet je weten wie je bent.
Dat is waar ik jou het beste mee kan helpen en daar maak ik dan een traject voor, met pen en papier, maar wel door zowel mijn aardse vermogens als mijn heldere vermogens te combineren. Oefeningen krijg ik door of vormen zich door verschillende dingen waar cliënten tegen aan lopen. Dat gaat als vanzelf.  

Als ik dan alleen maar had zitten zweven en niks uitgewerkt had, dan was er helemaal niks terecht gekomen van mijn programma’s.

Heel simpel aards en een stukje zweverig
Niet altijd makkelijk, zeer zeker niet, maar zo de moeite waard wanneer je bewust wordt van jezelf en wie jij als ziel bent. Wanneer je dan zelf gaat voelen en zien met de heldere vermogens waarover we allemaal beschikken, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Dat dan toepassen in het dagelijks leven is magisch.

Een cliënte begon aan haar innerlijke reis en zei: ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren!
Wat er gebeurde was namelijk dat toen zij aan zichzelf ging werken, waardoor ze precies wist wie ze was en waarom haar leven loopt zoals het loopt, dat niet alleen zij stap voor stap veranderde maar alles om haar heen. Haar relatie werd beter, omdat zij leerde zien waarom bepaalde dingen gebeurden en waarom zij vanalles vond van haar man. Dat zij bijvoorbeeld verwachtte dat hij zich aan afspraken hield, terwijl zij zich niet aan de afspraken hield die zij met zichzelf maakte. Dat triggerde haar. Door deze situatie om te draaien en te reflecteren werd zij steeds bewuster. Maar ook het verbinden met haar hogere zelf, waardoor ze juist vanuit zichzelf kon groeien, in plaats van op de energie van de mensen om haar heen. Toen ze daar niet bewust van was, maakte ze keuzes op de gedachten en emoties van anderen die ze oppikte in haar energie.

Niet zo heel zweverig toch 😉,  maar wat wel belangrijk was, is dat zij met een open blik en haar gevoel kon begrijpen wat er gebeurde.
Dit gebeurde in haar relatie, op haar werk, bij familie, vrienden en dus in haar hele omgeving. Dat maakte dat er magie kwam, want zo werkt energie, en dat zij aan zichzelf werkte en alles om zich heen positief veranderde.

En zo schrijf ik nu dus ook voor jullie mijn ervaring op. Dat doe ik vanuit mijn hart en typ het dan nog steeds met een glimlach uit door zijn opmerking. En zo zweef ik toch vanuit mijn stoel achter de laptop met een big smile en geniet ik van wat ik allemaal aan het doen ben, vanuit mezelf.

3 stappen om bij jezelf te blijven en keuzes te maken vanuit jezelf.
Zodat je in ieder geval kan starten met je leven vorm geven vanuit jezelf.

1. Ga zitten en adem in je buik, voel je voeten en verbindt jezelf met jouw hart
2. Voel vanuit je hart en zeg: Ik ben hier, ik ben ( naam )
3. Visualiseer een eigen bubbel om je heen met jouw eigen energie, alles wat niet van jou is mag terug naar waar het vandaan komt, en alle energie die jij ergens heb laten liggen mag helder en zuiver terug naar jou stromen

Vanuit hier kun je verder, en dit kan ook gewoon tijdens het wandelen met de hond of in de supermarkt!

Fijne dag en liefs,

Yvonne van Alphen