Zweven of gewoon aards, & een oefening om jezelf in je eigen energie te centreren.

Ik kijk met een glimlach naar hem, de zoon van een vriendin waarmee ik elke maand een paar dagen aan Solute aan het werken ben. Naast elkaar, zij aan haar bedrijf en nieuwe hondenschool en ik aan Solute. Wil je met gevoel en verantwoord als team willen trainen met je hond of pup… voel en lees verder op: Dogcenter 


Even terug naar ‘de zoon’ 😉
Ik vertelde hem dat we bezig waren met het maken van een planning, teksten aan het schrijven waren en alles aan het doorlopen en voelen waren van mijn trajecten en groepen.

Maar ik dacht dat jullie alleen heel de dag aan het zweven waren… zei hij!

Wanneer ik terug denk aan het moment van deze opmerking, komt nog steeds die glimlach op mijn gezicht. Het is namelijk wel vaker dat dit gebeurt. Mensen vragen zich af wat ik aan het doen ben en zijn verbaasd als ik ook gewoon als ondernemer voor de laptop zit en aan het creëren ben, mijn honden uit laat en naar de markt ga. (Ik heb een bedrijf wat juist heel goed loopt door niet alleen te zweven maar ook toe te passen en actie ondernemen voor de laptop.) Wat leuk dat hij dit perspectief had en er dan achter kwam dat we heel ‘aards’ gewoon voor de laptop zaten met pen en papier en aan het uitschrijven, plannen en typen waren.
Ik lijk wel een normaal mens 😉

Onderdeel van mijn missie

Het spirituele toepasbaar maken op aarde is ook een onderdeel van mijn missie hier. Ik zeg altijd, je kunt mediteren tot je een ons weegt en op een roze spirituele wolk zitten of juist helemaal in de put, maar je bent hier wel op aarde en hier ben je niet zomaar gekomen.
Hoe je dat dan toepast in het dagelijks leven is voor ieder voor zich. Daar is geen 1 manier voor. Dat is iets wat je zelf uit mag vinden en voelen.
Daarvoor is het belangrijk dat je weet wie je bent en waarom je dingen doet. Maak je keuzes vanuit angst, oude pijnen of op energie van andere mensen? Voordat je echt jouw leven kan bepalen en spiritueel kan toepassen op aarde moet je weten wie je bent.
Dat is waar ik jou het beste mee kan helpen en daar maak ik dan een traject voor, met pen en papier, maar wel door met al mijn aardse vermogens en heldere vermogens te combineren. Oefeningen krijg ik door of vormen zich door verschillende dingen waar cliënten tegen aan lopen. Dat gaat als vanzelf.  

Als ik dan alleen maar had zitten zweven en niks uitgewerkt had dan was er bijvoorbeeld niks terecht gekomen van mijn nieuwe groepsprogramma wat in oktober start en waardoor ik door te werken aan mijn bedrijf nu al aanmeldingen heb gekregen.

Heel simpel aards en een stukje zweverig

Niet altijd makkelijk, zeer zeker niet, maar zo de moeite waard wanneer je bewust wordt van jezelf en wie jij als ziel bent. Wanneer je dan zelf gaat voelen en zien met de heldere vermogens waarover we allemaal beschikken, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Dat dan toepassen in het dagelijks leven is magisch.

Een cliënte begon aan haar innerlijke reis en zei: ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren!
Wat er gebeurde was namelijk dat toen zij aan zichzelf ging werken waardoor ze precies wist wie ze was en waarom haar leven loopt zoals het loopt, dat niet alleen zij stap voor stap veranderde maar alles om haar heen. Haar relatie werd beter, omdat zij leerde zien waarom bepaalde dingen gebeurde en waarom zij van alles vond van haar man. Dat zij bijvoorbeeld verwachtte dat hij zich aan afspraken hield, terwijl zij zich niet aan haar eigen afspraken hield die zij met zichzelf maakte. Dat triggerde haar. Door deze situatie om te draaien en te reflecteren werd zij steeds bewuster. Maar ook het verbinden met haar hogere zelf waardoor ze juist vanuit haarzelf kon groeien in plaats van op de energie van de mensen om haar heen. Toen ze daar niet bewust van was, maakte ze keuzes op de gedachten en emoties van anderen mensen die ze oppikte in haar energie.

Niet zo heel zweverig toch 😉,  maar wat wel belangrijk was dat zij met een open blik en haar gevoel kon begrijpen wat er gebeurde.
Dit gebeurde in haar relatie, op haar werk, bij familie, vrienden en dus heel haar omgeving. Dat maakte dat er magie kwam want zo werkt energie en dat zij aan zichzelf werkte en alles om haar heen positief veranderde.

En zo schrijf ik nu dus ook voor jullie mijn ervaring op. Dat doe ik vanuit mijn hart en typ het dan nog steeds met een glimlach uit door zijn opmerking, uit. En zo zweef ik toch vanuit mijn stoel voor de laptop met een big smile en geniet ik van wat ik allemaal aan het doen ben, vanuit mezelf.

Yvonne van Alphen

3 tips om jezelf te centreren in je eigen energie:

Zodat je in ieder geval kan starten met je leven vorm geven vanuit jezelf.

1. Ga zitten en adem in je buik, voel je voeten en verbindt jezelf met jouw hart
2. Voel vanuit je hart en zeg: Ik ben hier, ik ben ( naam )
3. Visualiseer een eigen bubbel om je heen met jouw eigen energie, alles wat niet van jou is mag terug naar waar het vandaan komt, en alle energie die jij ergens heb laten liggen mag helder en zuiver terug naar jou stromen

Vanuit hier kun je verder, en dit kan ook gewoon tijdens het wandelen met de hond of in de supermarkt!